Salut començarà dissabte a Pardinyes els cribratges intensius que farà als barris de Lleida

El Departament continuarà fent fins divendres tests ràpids de detecció de la Coivid-19 al pavelló Onze de Setembre

Un home fent-se la PCR amb un tècnic sanitari
Un home fent-se la PCR amb un tècnic sanitari | ACN
Redacció
02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:22h
El Departament de Salut durà a terme cribratges intensius en set barris de la ciutat de Lleida. Començaran dissabte al matí a Pardinyes i en les pròximes dues setmanes també se'n faran al Centre Històric, Noguerola, Mariola, Cappont, Camp d'Esports-Joc de la Bola i al barri de la Bordeta.

Així mateix, Salut continuarà efectuant fins divendres tests ràpids d'antígens de detecció de la Covid-19 al pavelló Onze de Setembre de la capital del Segrià. El Departament també té previst efectuar la setmana que ve cribratges intensius a Mollerussa, Artesa de Segre, Albatàrrec i Alpicat. Aquestes actuacions s'emmarquen en l'estratègia de Salut d'intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la Covid-19 a Catalunya.

Salut continuarà fent fins divendres tests d'antígens al pavelló Onze de Setembre de Lleida. En concret, tenen lloc entre les 16 i les 20 hores. Dissabte, començarà les proves en barris de la ciutat. En concret, s'iniciaran a Pardinyes i tindran lloc aquell dia al pavelló Barris Nord, entre les 9.30 i les 15 hores.

Dilluns i dimarts, arribaran al Centre Històric. Les proves es faran a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), entre les 16 i les 20 hores. Divendres, 11 de desembre, tindran lloc a Noguerola, entre les 16 i les 20 hores a la Llar Municipal de Democràcia. A Cappont, s'efectuaran el dissabte 19 de desembre, de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores al pavelló del barri. En el cas de la Mariola, Camp d'Esports-Joc de la Bola i la Bordeta, Salut encara no ha concretat les dates ni en els punts on es faran els tests ràpids.

D'altra banda, el Departament també durà a terme un cribratge intensius a Artesa de Segre, el dijous 10 de desembre de 8 a 15 hores, al Cubbtural, i de 17 a 20 hores, al CAP de la localitat. A Albatàrrec s'efectuaran les proves el dimecres 9 i el dijous 10 de desembre, al Casal Cultural. En aquest cas, el cribratge s'adreça, a més d'Albatàrrec, als veïns d'Artesa de Lleida, Puigverd, Aspa, Sudanell, Sunyer, Montoliu, Alcanó, Torrebesses, Alfés i Sarroca.

A Mollerussa, es faran del dimecres 9 al divendres 11 de desembre, al pavelló firal. Les proves s'adrecen als veïns de Barbens, Bell-lloc d'Urgell, Bellvís, Castellnou de Seana, el Palau d'Anglesola, el Poal, els Alamús, els Arcs, Fondarella, Golmés, Ivars d'Urgell, Linyola, Miralcamp, Puiggròs, Sidamon, Torregrossa, Vallverd, Vila-sana i Vilanova de Bellpuig. Pel que fa a Alpicat, les proves es duran a terme dissabte 12 i diumenge 13 de desembre, a la sala Unió.

Aquest cribratge també s'adreça als veïns d'Albesa, Alcoletge, Benavent de Segrià, Corbins, la Portella, Rosselló, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de la Barca i Vilanova de Segrià, a més dels d'Alpicat.