El mosso que va acusar Vivet té una acusació idèntica contra un altre manifestant

El grup de suport de l'activista de Badalona exigeix a ERC i Junts que s'adhereixin al recurs que presentarà la defensa contra la sentència de l'Audiència de Barcelona

Marcel Vivet i Xavier Monge aquest matí al Departament d'Interior
Marcel Vivet i Xavier Monge aquest matí al Departament d'Interior | ACN
17 de juny del 2021
Actualitzat a les 22:08h
Alerta Solidària ha anunciat que els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació paral·lela a la de Marcel Vivet que acusa un altre jove, l'Adrià, dels mateixos fets. Segons ha explicat l'advocat d'Alerta Xavier Monge, han constatat que tots dos casos -el de l'Adrià encara no ha arribat a judici- són pràcticament idèntics. De fet, l'agent dels Mossos que hauria estat agredit en el cas de Vivet és el mateix que acusa l'Adrià.

El jove s'enfronta als delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat per suposadament haver colpejat al braç dret el mateix agent el mateix dia. Davant d'això, denuncien un cas intencionat de "duplicitat" i pràctica "corrupta" en les investigacions i demanen la revocació de la sentència immediata contra el Marcel, l'arxivament i absolució de l'Adrià i una "depuració" de responsabilitats al cos policial i la Generalitat. "Sabem i és evident que els Mossos d'Esquadra, la UCIP i la BRIMO coneixien la duplicitat de les investigacions, fins al punt que són els mateixos agents que les duen a terme", ha afirmat Monge.

De fet, creuen que és perquè coneixien aquesta duplicitat que la Generalitat va retirar-se de l'acusació contra l'Adrià poc després del judici contra el Marcel. Des del grup de suport de Vivet han exigit que ERC i Junts "cessin la persecució i la repressió" contra independentistes i s'adhereixin al recurs de la defensa contra la sentència, que condemna l'activista de Badalona a cinc anys de presó. 

Els Mossos ho neguen

Els Mossos han publicat aquest vespre un comunicat desmentint les acusacions d'Alerta Solidària. "El cos en cap cas atribueix els mateixos fets a dues persones diferent", diuen. L'explicació, segons el comunicat, és que hi ha una minuta policial en què l'agent agredit explica que ha rebut un cop al canell. Un cop s'analitzen les imatges, s'identifica una segona persona que havia colpejat diverses vegades el casc del mateix agent. Arran d'això, diuen els Mossos, s'instrueixen dues causes, una amb la minuta original -la del cop al canell- i una altra que fa referència als cops contra el casc.