Sorpresa als premis Emmy: «Shogun» i «Hacks» passen la mà per la cara a «The Bear»

El drama sobre el Japó feudal se situa com la sèrie més guardonada de la història de la televisió dels Estats Units

Els protagonistes i creadors de Shogun, recollint l'Emmy
Els protagonistes i creadors de Shogun, recollint l'Emmy | Television Academy
16 de setembre de 2024, 08:20
Actualitzat: 9:04h

La gran nit de les sèries de televisió finalitza amb una gran sorpresa. Els Emmy han repartit tots els guardons a les principals ficcions de la petita pantalla en una gran cerimònia celebrada al teatre Peacock de Los Angeles en una nit amb dos grans protagonistes: Shogun, el drama ambientat en el Japó feudal que ha arrasat a la plataforma Disney+; i la comèdia Hacks, que ha passat la mà per la cara a la més que reconeguda The Bear, que segueix aixecant polseguera per estar emmarcada en la categoria humorística. 

El palmarés final -els premis tècnics ja s'havien atorgat anteriorment, per no fer una gala eterna per a la televisió- situa Shogun al capdavant amb 18 estatuetes, The Bear amb 11 i la minisèrie de Netflix, Baby Reindeer, amb sis. El cop d'efecte es produïa després que la ficció que encapçala Jeremy Allen White sobre el món de la restauració professional arribés a la 76a edició dels Emmy com la comèdia més nominada de la història de la televisió (optava a 23 guardons).

Ara bé, encara no haver recollit la cirereta del pastís, la del premi a millor sèrie de comèdia, la ficció ha arrasat en categories interpretatives. Hacks aconseguia la gran estatueta de la categoria humorística i la seva protagonista, Jean Smart, el guardó a millor actriu de comèdia. Ni els mateixos creadors de la ficció que es pot veure per HBO Max es feien creus de l'èxit en una jornada on Shogun se situa com la sèrie més premiada de la història dels Emmy. 

Més premis i poques sorpreses

 

A les minisèries el triomf va ser per a Baby Reindeer, la producció creada i protagonitzada per Richard Gadd basada en la seva pròpia història real, que es va alçar amb quatre premis entre ells el de millor sèrie limitada o antològica imposant-se en aquesta categoria a títols com Ripley o True Detective: Nit Polar. Richard Gadd va ser reconegut també com a millor actor en una minisèrie, sèrie antològica o pel·lícula per a televisió i també va rebre l'Emmy al millor guió en aquesta categoria. El seu coprotagonista Jessica Gunning va guanyar el premi a millor actriu de repartiment en una minisèrie o pel·lícula per a televisió pel seu paper de la desequilibrada assetjadora Martha.

 Altres dels premiats més destacats van ser Elizabeth Debicki que amb el seu paper de Lady Di va guanyar com a millor actriu de repartiment en una sèrie dramàtica per The Crown, mentre que Billy Crudup es va endur a casa l'Emmy com a millor actor de repartiment en una sèrie dramàtica per The Morning Show. Lamorne Morris va guanyar com a millor actor de repartiment en una sèrie limitada o antològica o pel·lícula per Fargo, mentre que Jodie Foster va guanyar com a millor actriu en minisèrie per True Detective: Night Country.