Twitch se suma a l'onada d'acomiadaments massius a les tecnològiques

La plataforma d'streaming més gran d'internet fa fora mig miler de treballadors, aproximadament el 35% de la seva plantilla, i comença a tenir problemes seriosos per ser viable

La plataforma, en una imatge d'arxiu
La plataforma, en una imatge d'arxiu | Agència EFE
Nació
10 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:48h
Twitch comença a tenir problemes seriosos. Una dècada després que Amazon adquirís la plataforma d'streaming més gran d'internet, la companyia hauria anunciat recentment a fins a mig miler de treballadors i treballadores que els fa fora. Són aproximadament el 35% de la plantilla i amb aquesta decisió fan evident el símptoma que comencen a tenir problemes seriosos.

Encara que Twitch no ha dit res públicament, la informació ha aparegut publicada al prestigiós mitjà de comunicació especialitzat en economia, Bloomberg. Les notícies són preocupants, ja que els motius que haurien dut la plataforma d'streaming a adoptar aquesta decisió no serien pas altres que els econòmics. Els costa generar beneficis, tot i que els seus directius han testejat fórmules diferents.

L'empresa no aconsegueix ser viable, i els costos operatius continuen encarint-se. La mateixa companyia va assegurar en una publicació al seu blog corporatiu el 2022 que cada gran streamer li costa 1.000 dòlars al mes en matèria de manteniment.

En cas de materialitzar-se els acomiadaments -cosa que tot sembla indicar que passarà-, Twitch estaria agafant l'estela de la seva mateixa mare, Amazon, així com de la resta de les seves companyes tecnològiques, com és el cas de Meta o X, que recentment han fet rondes massives d'acomiadaments.

A més a més, Twitch també hauria donat a conèixer que marxa de Corea del Sud, un dels mercats més importants pel que fa al sector dels eSports. El motiu tornaria a ser econòmic, ja que les despeses operacionals a les quals l'empresa ha de fer front al territori són astronòmiques.

Twitch ja va fer servir les estisores l'any passat, en meitat d'una autèntica tempesta per a l'empresa: canvis en el lideratge, augment de les despeses operatives i un descontentament en general per part de la comunitat que, entre altres coses, va provocar la sortida de grans noms de la plataforma. Aquest escenari, malgrat tot, contrasta amb el moment actual de popularitat de Twitch, que ha registrat un dels nombres més elevats d'usuaris de la seva història.