30.000 cristalls de Swarovski i cinc hores de feina: les bambolines d'un dels conjunts més trencadors de la història

Hi ha vestits que es queden a viure a l'imaginari col·lectiu no només per les seves característiques o complements, sinó també pel moment en què es porten, que crea un attrezzo difícil d'oblidar

Els mítics cristalls del conjunt de Doja Cat a París es van col·locar un a un en una feina titànica
Els mítics cristalls del conjunt de Doja Cat a París es van col·locar un a un en una feina titànica | @dojacat
28 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:02h
Què fa que un vestit es recordi? Hi ha moltes coses. El tall o el material amb què està fet són, només, algunes d'elles i és que, a vegades, el fet que una peça de roba quedi immortalitzada durant anys en la nostra memòria col·lectiva va molt més enllà de les característiques de l'obra d'un determinat dissenyador. També compten els complements, el maquillatge i tot l'attrezzo que hi està involucrat. I d'això en sap molt la rapera nord-americana Doja Cat, que aquesta setmana ha estat en boca de tothom pel conjunt que ha triat per a la desfilada de Schiaparelli a la setmana de la moda de París (França).

 

 

Tota una fita que ha costat cinc hores de feina

Quan ella va aparèixer, ja no hi va haver ningú més. Tots els focus enfocaven l'artista, que duia un total look vermell: vestit ajustat amb part de dalt tipus cotilla, botes pel genoll i arracades d'estil llàgrima amb detalls en daurat. El més particular de tot i, ben segur, el que ha fet del conjunt un dels més sorprenents de la història és que tota la seva pell estava coberta de cristalls Swarovski. En concret, duia l'esfereïdora xifra de 30.000 pedres precioses, que van ser col·locades una a una per un equip d'assistents durant cinc hores.

La seva maquilladora, la Path McGrath, ha desvelat alguns detalls de com ho van fer. Primer, li van posar una pell sintètica sobre el cap rapat per pintar-la tota de vermell i després van començar a enganxar els cristalls amb pinces i cola. "La Doja va tenir molta paciència", ha assegurat McGrath per després afegir que "el resultat va ser una obra mestra màgica i hipnotitzant". En un vídeo que ha compartit al seu perfil d'Instagram es pot apreciar el pas a pas del procés. 
 

Heidi Klum i un cuc gegant, Lady Gaga i la carn crua

La transgressió de Doja Cat ha superat totes les expectatives que, amb ella, ja eren altes.  Quins altres conjunts estan al seu nivell? Amb ella competeixen la supermodel Heidi Klum o l'artista Lady Gaga. La primera és coneguda, entre d'altres, pels impressionants models amb què sorprèn cada any en la festa que organitza per Halloween. El 2022, possiblement, va ser el més sonat. L'alemanya es va disfressar de cuc gegant en una feina que també va ser titànica. Durant 10 hores tot un equip de professionals de primer nivell -entre els quals destaca un maquillador de pròtesis professional, un artista de pel·lícules de ciència-ficció i un especialista en maquillatge d'efectes especials- va treballar en la seva transformació, que va ser de cap a peus.