I després de la neu i la pluja... avís per vent

Es poden donar cops forts durant la tarda

Motos caigudes pel vent
Motos caigudes pel vent | ACN
Redacció
01 de març de 2018, 23:00
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres corona una setmana meteorològicament intensa amb un avís per vent que afecta Sabadell i la comarca del Vallès Occidental. 

Fins a mitja tarda bufarà vent de component oest entre fluix i moderat amb cops forts arreu, i alguns de molt forts sobretot a la meitat sud i est del país. Tot i això, al litoral i prelitoral nord serà fluix i de direcció variable, però amb intervals de tramuntana al nord de l'Alt Empordà. A partir de llavors s'imposarà el vent de component sud entre fluix i moderat en general, amb cops forts al litoral i prelitoral central i nord.

De matinada el cel estarà serè o poc ennuvolat a la meitat sud del país, mentre que a la resta passarà de molt ennuvolat o cobert a serè o poc ennuvolat. Durant el matí i fins a la tarda el cel quedarà serè o poc ennuvolat en general, per bé que quedaran algunes nuvolades al quadrant nord-est del país. A partir de llavors augmentarà la nuvolositat ràpidament de sud-oest a nord-est i progressivament el cel quedarà molt ennuvolat o cobert.

De matinada s'esperen ruixats a la meitat nord i oest del país i durant el matí a punts del quadrant nord-est. A partir de mitja tarda reapareixeran al quadrant nord-oest i resta del Pirineu i Prepirineu, mentre que al final del dia són possibles a la resta de la meitat oest del país. Seran d'intensitat feble, o localment moderada de matinada. Acumularan quantitats de precipitació entre inapreciables i minses a la meitat sud del territori, mentre que a la resta seran entre minses i poc abundants, i puntualment abundants al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental. La cota de neu passarà dels 1800 als 1000 metres de matinada, mentre que a partir de la tarda anirà pujant dels 1000 als 1600 metres.

Temperatura mínima similar o lleugerament més alta, tret de zones elevades del Pirineu i Prepirineu on baixarà. Rondarà entre -2 i 3 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 1 i 6 ºC a la depressió Central i al prelitoral nord, entre 3 i 8 ºC a la resta del prelitoral i entre 6 i 11 ºC al litoral. Pel que fa a la temperatura màxima pujarà lleugerament al litoral i prelitoral, mentre que baixarà a punts elevats de l'interior. Oscil·larà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 8 i 13 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 11 i 16 ºC al prelitoral i entre 13 i 18 ºC al litoral.