​L'Ajuntament de Sabadell assegura que no hi ha «represaliats» a la Policia Municipal

Argumenten l’expedient al delegat de l’UGT per les accions de l’APU que atemptaven contra el respecte als caps del cos

Agents de la Policia Municipal de Sabadell amb la samarreta
Agents de la Policia Municipal de Sabadell amb la samarreta | Cedida
03 de juliol de 2018, 07:00
L’Ajuntament de Sabadell nega que hi hagi represaliats en el cos de la Policia Municipal. Així ho assegura en declaracions a NacióSabadell el regidor de Seguretat, Lluís Perarnau, després que aquest dilluns diversos agents del cos publiquessin una fotografia en què es llegia el missatge llibertat represaliats polítics, en referència a l’expedient obert a alguns companys, entre ells el delegat de l’UGT, Iñaki Aldaz.

Perarnau assegura que els expedients es van iniciat arran de les accions que el col·lectiu denominat Associació de Policies Units (APU) va començar a dur a terme quan es va procedir a reduir els efectius del torn de nit. “Van fer cartells, vídeos, notes, plenes de calúmnies i injúries cap a la direcció de la Policia Municipal i els sotsinspectors, per això es va fer un expedient reservat d’investigació que va constatar els incompliments de reserva policial”, assenyala Perarnau.

En aquest sentit, assegura que es van penjar missatges als vestidors signades per l’APU, del qual Aldaz n’era el màxim representants en qualitat de president. “Es van fer fulls plens de faltes de respecte a companys, amb accions que atemptaven contra la dignitat dels funcionaris i que instaven a la insubordinació i a la baixada de rendiment”, afegeix.

Així es va obrir l’expedient, que fins a principis de 2018 no s’ha fet públic. “En les conclusions es va determinar que hi havia dues faltes greus, fet que suposa sanció d’un mes de sou i feina per cada un d’ells”, apunta el regidor. En aquest sentit, afegeix que Aldaz en el moment dels fets no era delegat sindical: “Hi ha actuacions que s’emparen en la llibertat d’expressió, però creiem que hi ha uns límits que atempten contra el respecte i que arriben al nivell d’injúria a alts càrrecs de la policia”, conclou.