​Sabadell adquireix 36 habitatges pel dret de tanteig i retracte per posar a lloguer

Una tercera part són del Districte 2 de la ciutat

El tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, i la regidora d'Habitatge, Glòria Rubio
El tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, i la regidora d'Habitatge, Glòria Rubio | Albert Hernàndez
29 de novembre de 2018, 12:03
Actualitzat: 12:19h
L’Ajuntament de Sabadell ha ampliat el parc d’habitatge públic, gràcies a sumar-hi 36 de nous amb el dret per tanteig i retracte. Una eina a disposició dels consistoris i que s’ha fet a través de la Generalitat, l’òrgan competent en aquesta matèria. Són una trentena dels “800 que ens han arribat” d’una única entitat financera, ha explicat la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio. I ha recordat que “això vol dir que 800 famílies les han fet fora de casa seva”.

Unes adquisicions que han tingut com a preu més alt un immoble de 150.000 euros i el més baix de 47.000, un fet que Rubio “comparat amb el que vam adquirir l’any passat demostra que hi ha una bombolla i que està afectant”. La gestió d’aquest paquet de pisos serà de l’empresa pública Vimusa.

No ha precisat quan estaran a disposició per oferir a la ciutadania, ja que tots necessitaren d’unes reformes prèvies que suposaran entre 5.000 i 15.000 euros d’inversió. La regidora ha determinat que la meitat de l’habitatge que vagi entrant al parc públic serà destinat directament a emergència social.  

12 dels 36 estan situats al Districte 2, set al 4, sis al sis i l'1, quatre al 3 i un al 7. 

Augment del sòl i habitatge públic

El segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, ha assegurat que la voluntat del govern municipal és fer créixer “el patrimoni del sòl i l’habitatge” i per això hi ha una partida reservada de 6,5 milions d’euros, dels quals se n’han gastat 3,4.

Fernàndez ha explicat que l’adquisició d’aquesta trentena de propietats, més enllà d’incrementar el nombre municipal, busquen “garantir que l’habitatge públic sigui sempre de lloguer, estimular el parc buit i incidir en els preus” del mercat actual. Rubio ha calculat que 70 nous habitatges arribaran per aquesta via, amb la qual cosa suposarà una crescuda del 44% de l’habitatge públic.