Javier Pacheco: «Farem totes les mobilitzacions que calgui per tombar l'ERO d'Smatsa»

CCOO espera que la negociació del nou conveni a l’Ajuntament de Sabadell es pugui tancar abans de les eleccions

Javier Pacheco i Àngels Núñez, aquest dijous a Sabadell
Javier Pacheco i Àngels Núñez, aquest dijous a Sabadell | Albert Segura
29 de novembre de 2018, 12:57
Actualitzat: 13:09h
El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, assegura que el sindicat impulsarà les mobilitzacions que siguin necessàries per aconseguir que Smatsa retiri l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que l’empresa ha presentat, i que suposaria l’acomiadament de 43 treballadors. Pacheco ho ha dit a Sabadell, on ha participat aquest dimecres en l’assemblea general dels afiliats de la Secció Sindical de CCOO de l'Ajuntament Sabadell.

Pacheco ha destacat que cal garantir tots els llocs de treball, al marge del conflicte obert entre administració i empresa. “No volem que una disputa mercantil entre una administració pública i l’empresa acabi utilitzant els treballadors com a element de confrontació”, ha expressat.

En aquest sentit, ha apuntat que des del sindicat s’articularan “totes les mobilitzacions que calgui per tombar l’ERO d’Smatsa”, que considera que s’ha convertit en un instrument de l’empresa per actuar davant l’Ajuntament com a element de pressió. “L’Ajuntament té claus per intentar fer caure l’ERO, i en aquest punt estem ara, no jugarem al joc de ningú, posant els treballadors sobre la taula, perquè hi ha marge i possibilitats sense posar en risc ni el treball ni les condicions laborals”, ha apuntat.

"No volem que una disputa mercantil entre una administració pública i l’empresa acabi utilitzant els treballadors com a element de confrontació"


Pachecho també ha expressat el seu desig perquè el nou conveni laboral que actualment s’està treballant en el si de l’Ajuntament arribi tan aviat com sigui possible, i amb la voluntat que no hi hagi interferències de caire polític. “Estaria bé tancar l’acord abans que comenci el període electoral, sempre és complicat tenir negociacions en aquell context, i és important fer una empenta abans que acabo l’any”, ha apuntat.

El conveni s’està abordant des de finals de l’any passat, segons ha apuntat Àngels Núñez, secretària general de CCOO a la secció sindical de l’Ajuntament de Sabadell, un període, però, que no ha permès desencallar certs temes. “Tenim sobre la taula la durada que ha de tenir el nou conveni, cal revisar els llocs de treball que hi ha actualment perquè tenim una administració electrònica, i hi ha aspectes referents a la conciliació laboral i familiar que cal analitzar”, ha apuntat Núñez.

Un dels aspectes a tenir el compte, segons la responsable sindical, és el cas del personal docent a les escoles municipals, com ho és l’escola de música. En aquest cas, s’ha aconseguit rebaixar una hora cada curs des de fa dos anys, i es preveu que al curs 2019-2020 es pugui arribar a unes 18 hores setmanals.

La vaga del sector públic

Pacheco també s’ha referit a la vaga dels professionals del sector públic d’aquesta setmana, assegurant que la conflictivitat “va en augment” per les males condicions en què es troben els treballadors. “Els servidors públics han dit prou per la paràlisi institucional i política, del Govern, sobretot, no té sentit arribar a un acord de millora de condicions laborals a nivell estatal, on totes les comunitats autònomes han anat recuperant les condicions salarials tretes per les retallades durant la crisi, i que a Catalunya no es recuperin per decisions del Govern”, ha apuntat.

El líder sindical ha recordat que en 6 anys s’han prorrogat un total de tres pressupostos de la Generalitat, i “després de veure com es creix per sobre del 3% a Catalunya, els funcionaris han dit prou”.