El documental dels Saballuts «Fem pinya amb els joves» omple els Cinemes Imperial

La colla castellera posa punt i final el projecte que va arrencar dels pressupostos participatius

El castell que han fet a les portes dels Cinemes Imperial
El castell que han fet a les portes dels Cinemes Imperial | Albert Hernàndez
26 de febrer de 2019, 09:30
El projecte dels Castellers de Sabadell ha posat, per ara, punt i final a la iniciativa sorgida dels pressupostos participatius. Aquest dilluns s'ha fet el passi obert a la ciutadania del documental Fem pinya amb els joves als Cinemes Imperial. La feina de nou mesos, el treball amb els alumnes dels 13 instituts públics de la ciutat i els casals joves. Una cita que ha comptat amb espectadors com ara l'alcalde, Maties Serracant, el segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, i altres regidors del ple, entre d'altres.

Serracant ha agraït la "innovadora" iniciativa "des del punt de vista pedagògic", a la vegada, que ha manifestat la seva esperança que sigui una eina que "perduri" i se'n pugui "beneficiar" més gent en el futur.

La setmana passada, la cinta es va passar durant dos dies en diverses sessions i ha tingut bon acollida entre el públic. Des de Saballuts s'està estudiant penjar el vídeo a Internet, gairebé una hora que repassa aquest temps d'aprenentatge i l'evolució en la concepció dels castells i els seus valors entre adolescents, totalment desconeixedors d'aquest món.