Un umbracle farà ombra a la sortida de FGC de Plaça Major

Seran més de 200 metres quadrats de superfície

Infografia del disseny d'ombra programat al passeig
Infografia del disseny d'ombra programat al passeig | Ajuntament de Sabadell
Redacció
08 de maig de 2019, 12:52
Actualitzat: 13:09h
L’Ajuntament de Sabadell ha aprovat l’expedient de contractació del nou umbracle del passeig de la Plaça Major, que farà ombra a la sortida de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Plaça Major. Es tracta d'un nou element, amb una superfície de 208,40 metres quadrats. Una part de la infraestructura, de 57,30 metres quadrats, serà semblant a una claraboia, ja que contindrà un cobriment de vidre, on es podran organitzar espectacles de petit format.

Serà un referent modern i alhora de record de l’antic passeig de la Plaça Major. El projecte té un pressupost de 267.027,14 euros que han dissenyat Xavier de Càceres Ainsa i Rafael de Cáceres Zurita. 
 

Estarà instal·lat a la sortida de l'estació de FGC Plaça Major Foto: Ajuntament de Sabadell


L’umbracle s’ha dissenyat com una coberta en voladís, disposa de pilars que eviten cantons, per tal de donar una imatge de lleugeresa i de millorar la visió dels possibles escenaris des del Passeig. Tota l’estructura és d’acer i la protecció solar la formaran un seguit de perfils de fusta triturada i premsada amb unes resines especials amb una composició que garantirà que duri anys amb poc manteniment.