El documental sobre el menor transexual rubinenc rep dos premis als DocsBarcelona

El documental posa sobre la taula el cas del rubinenc Alan Montoliu

Redacció
29 de maig de 2019, 07:00
Fotograma del documental
Fotograma del documental | Cedida
Barcelona ha acollit la 22a edició del Festival Internacional de Cine Documental DocsBarcelona, un festival especialitzat en el gènere documental que es compon de tres seccions Oficials competitives: Panorama, Latitud i What The Doc!

Enguany, Me llamo Violeta ha estat la pel·lícula més ben valorada, amb un doble guardó: el Premi Amnistia Internacional Catalunya al DocsBarcelona i el Premi del Públic. 

El documental, que es va estrenar al Festival de Màlaga, està dirigit per David Fernandez de Castro i Marc Parramon i segueix les vides de dos joves transgènere. Un d'ells és el rubinenc Alan Montoliu, que es va suïcidar l'any 2015 després de patir assetjament a l'institut. Els pares del jove, Esther i Xavi, formen part del repartiment del documental. L'altra protagonista és Violeta, filla de l'actor de cinema per adults Nacho Vidal i Franceska Jaimes, que va començar la seva transició als 6 anys i que, a diferència d'Alan, està tenint un trànsit relativament plàcid. 

Al llarg del film també apareixen testimonis com Carla Antonelli, primera diputada transsexual de l'Assemblea de Madrid, i Silvia Reyes, la qual va patir repressions durant el franquisme i la incomprensió de la societat durant la transició.