La tasca social de la UAB arriba a 43 municipis de Catalunya

Estudiants han treballat, de forma voluntària, amb diversos col·lectius

Redacció
02 de juny de 2019, 12:00
La Fundació Autònoma Solidària (FAS), entitat sense ànim de lucre de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha dut a terme aquest curs 11 programes d’acció social que han arribat a 43 municipis de Catalunya, dels Vallesos, Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Moianès i Berguedà, en una tasca que han dut a terme 450 estudiants voluntaris, que han aprofitat el seu temps lliure. 

Han ajudat col·lectius en risc d’exclusió, persones amb discapacitat, internes en centres penitenciaris i en centres educatius de menors, persones ateses en centres sociosanitaris i hospitalaris i en situació de refugi. En total, s'han beneficiat 2.816 persones en hospitals, presons, centres de menors, escoles i instituts d’educació, i a la mateixa universitat. 


Una de les novetats d'enguany ha estat que els programes de voluntariat s'han ampliat a l'Hospital de Sant Pau, arribant així a tres centres sanitaris de la capital catalana, a la Vall d’Hebron i al Centre Fòrum de l’Hospital del Mar, que des de fa més de 15 anys són punt de destí dels alumnes voluntaris. 

Amb el lema #UABRefugi, la UAB ha dut a terme múltiples activitats aquest curs centrades en les persones en situació de refugi. Aquest curs diferents estudiants refugiats s'han incorporat a graus i postgraus del campus i se'ls ha acompanyat perquè poguessin reprendre els seus estudis universitaris.