El Govern redueix el servei d'educació inclusiva de l'Institut Miquel Crusafont

El Departament d'Educació garanteix "la mateixa atenció" que fins ara i avança que l'Institut Jonqueres també l'oferirà

L'edifici de Serveis Territorials del Vallès, a Sabadell
L'edifici de Serveis Territorials del Vallès, a Sabadell | ACN
27 de juny de 2019, 07:00
El Suports Intensius per a l’Escolarització Inclusiva (SIEI), el que antigament es coneixia, dins l'àmbit educatiu, com a Unitats de Suport a l’Educació Especial (USEE), es reduiran a l'Institut Miquel Crusafont i Pairó el proper curs. Així ho ha explicat el director del centre, Robert Velásquez, i ha recordat que fa 13 anys es duu a terme aquest servei, "el més antic del Vallès", ha puntualitzat. 

Velásquez ha lamentat les maneres de fer de Serveis Territorials d'Educació, "en un correu electrònic, a les 22.30 hores de la nit" i encara que ha reconegut que "organitzativament no altera" el curs vinent, "és un aspecte amb el qual comptaven, sobretot les famílies". El responsable de l'institut ha assegurat que la justificació per aplicar aquesta reducció, "de 58 a 9,5 hores de mitjana a la setmana" és per "passar a tenir tres alumnes". 

Una xifra inferior el que fixa la normativa, que determina entre cinc i deu estudiants. "Tenim un quart de l'any passat, més dos que entraran amb aquestes característiques i vam rebre un correu electrònic d'un altre perfil", ha indicat Velásquez. A més, ha recalcat que en aquesta més d'una dècada de SIEI "hem estat més aviat per sobre" de la mitjana. Ha dit que l'ensenyament "no serà el mateix", per la pèrdua d'aquesta dotació, a més, ha afegit, "estem parlant d'un centre de màxima complexitat". Per això, aquest dijous es concentraran davant l'edifici d'Educació del Vallès Occidental, a la Gran Via. 

Des del Departament d'Educació han confirmat aquesta mesura, però han garantit que "no s'elimina" el SIEI i que es "complementarà amb personal d'atenció educativa". A la vegada que han subratllat el compromís perquè hi haurà "la mateixa atenció". Precisament, aquest servei, tal com han informat des d'Educació, s'estendrà en una seixantena de centres de Catalunya i un d'aquests serà l'Institut Jonqueres.