Tres investigadors contra el càncer catalans, entre el 0,5% dels més prestigiosos del món

Un estudi de la Universitat de Stanford situa Manel Esteller, Joan Massagué i Josep M. Llovet entre els més citats de la medicina internacional

L'oncòleg Joan Massagué
L'oncòleg Joan Massagué | Europa Press
Redacció
26 de setembre de 2024, 22:21
Actualitzat: 22:23h

El científic i director de l'Institut Sloan Kettering de Nova York, Joan Massagué, és l'investigador contra el càncer català més influent del món i ocupa la posició 40 en el rànquing publicat per la Universitat de Stanford. Al seu torn, l'exdirector de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC) i cap del grup d'Epigenètica del Càncer de l'entitat, Manel Esteller, és l'investigador d'aquesta malaltia més prestigiós que treballa a l'Estat i el 125è del planeta. El podi d'il·lustres catalans el tanca l'hepatòleg Josep M. Llovet, especialista en càncer de fetge de l'institut Ibidaps de l'hospital Clínic, i es troba en el lloc 616 del món.

Tots formen part del 0,5% de científics del càncer més citats, segons les xifres recopilades pel Centre de Dades de Ciències Biomèdiques, Estadística, Meta-Anàlisi i Innovació (METRICS, per les sigles en anglès) de Stanford. Per elaborar la classificació, ha avaluat més de 217.000 investigadors de tots els camps de la ciència a partir de les cites bibliogràfiques dels seus treballs, ponderant si han estat els autors principals. A continuació, els ha classificat per àrees.

L'investigador que encapçala el rànquing general és el suís Michael Grätzel, de l'Escola Politècnica Superior de Lausana, especialista en el disseny de nanomaterials per a la producció d'energia solar. Sense sortir dels Països Catalans, el científic més amunt en la classificació és el químic Avelino Corma (32), fundador i exdirector de l'Institut de Tecnologia Química de València (UPV-CSIC).