La gingivitis és una d'aquelles afectacions més pesades de gestionar. La inflamació constant, i fins i tot el sagnat, de les genives pot arribar a ser un problema important que, si no es tracta, dificultarà la nostra vida quotidiana i a llarg termini la nostra salut bucal.
Hi ha molts mètodes per tractar la gingivitis, sent el més habitual l'ús de fluor bucal, però ara un estudi que arriba des del Japó ha proposat una nova tècnica: l'ús del conegut te matxa. I és que els investigadors de diferents centres del país han determinat que aquest producte va inhibir el creixement del bacteri Porphyromonas gingivalis en experiments al laboratori.
En què consisteix aquesta tècnica? El que diu la investigació és que glopejar amb la pols del te verd molt va reduir la gingivitis de 45 persones que en patien abans de la realització de l'estudi. "Pot tenir una aplicació clínica per a la prevenció i el tractament de la malaltia", asseguren els autors de l'estudi.
Els investigadors van crear una barreja amb el te matxa i van poder comprovar al laboratori com en només quatre hores totes les cèl·lules que tenien el bacteri que provoca la gingivitis havien mort. Després van traslladar això a 45 persones, on van poder comprovar que també era efectiu.
El matxa, que se sol fer servir per donar sabor a begudes i dolços, s'elabora a partir de fulles crues de la planta de te verd coneguda com a Camellia sinensis. De fet, ja ha estat estudiada anteriorment pels seus possibles efectes antimicrobians contra bacteris, fongs i virus.