Ramon Mujal, Premi Nacional de publicació universitària multimèdia

El professor de l'ETSEIAT es converteix en l'únic autor que ha guanyat el guardó per segon cop

Redacció
24 de setembre del 2012
El professor Mujal al seu despatx de la UPC
El professor Mujal al seu despatx de la UPC

El professor Mujal, al seu despatx de la UPC

L'Associación de Editoriales Españolas Universitarias ha atorgat al professor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya  BarcelonaTech (UPC) Ramon Mujal Roses, el premi nacional a la millor publicació universitària multimèdia 2012 per l'obra "Residus industrials, sanitaris i agrícoles", elaborada per un grup de professors sota la seva direcció i dins de les instal·lacions multimèdia de la Biblioteca del Campus de la UPC a Terrassa.

Amb aquest guardó, Mujal es converteix en l'únic autor que rep aquest prestigiós guardó nacional per segona vegada. El primer el  va obtenir en la IX edició de l'any 2006, per l'obra multimèdia "Fonts d’Energia Elèctrica".  

El proper dia 22 de novembre, al Paranimf de la Universitat Pontifícia de Salamanca, el secretari d'Estat de Cultura José María Lassalle lliurarà a Ramon Mujal el premi  nacional. Mujal explica que l'obra va néixer "per respondre a la necessitat de divulgar els aspectes a vegades complexos i feixucs de la gestió i recuperació dels residus, així com del seu impacte ambiental, en una societat cada vegada més mancada de temps, i més acostumada a rebré la informació amb les noves tecnologies de la comunicació. D'aquesta forma es pretén una assimilació ràpida i visual dels continguts i la informació, aptes pels nous ensenyaments de l'Espai Europeu d'Educació Superior".
 
El material premiat està format per dos CD's bilingües, en català i castellà, amb 320 pàgines interactives, dividides en vuit capítols, que tracten sobre els residus industrials, residus de la construcció, residus nuclears, residus sòlids urbans, tractament d'aigües solubles, residus sanitaris, residus agrícoles i un capítol d'introducció dedicat a aquesta problemàtica.