Els ocells comptaran amb vint caixes niu repartides per Terrassa

La Torre
16 de març del 2014
Les caixes i menjadores han estat creades per alumnes dels Plans de Transició al Treball Foto: A.T.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Herrero, va recollir divendres les 20 menjadores i 20 caixes niu per a ocells a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa, elaborades per alumnes dels Plans de Transició al Treball. El director dels Plans de Transició al Treball de Terrassa, Fidel Troya, li va fer lliurament d’aquests articles en presència dels alumnes.

Aquesta acció és fruit de la col·laboració entre el Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat i els PTT de la ciutat, concretament amb el curs d’auxiliar de fusteria i instal·lació de mobles. Els PTT són Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), finançats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament, que ofereixen orientació i formació al col·lectiu de joves que no han obtingut la titulació de l’ensenyament obligatori.

Les caixes niu i les menjadores lliurades s’ubicaran en diversos espais de la ciutat i de l’Anella Verda, anomenats “espais verds”. Aquests espais constituiran refugis per a ocells, ja sigui de pas o permanents, i disposaran d’una caixa niu i una menjadora. Estaran apadrinats per escoles o entitats, que faran un seguiment, control i observació de l’espai, i esdevindran un indicador de qualitat ambiental.