Ampans ha posat en marxa aquest dimarts un nou servei al Barri Antic de Manresa amb l'objectiu d'acompanyar famílies amb infants i joves amb discapacitat intel·lectual. Amb el nom Espai Créixer, el projecte oferirà suport, recursos i un programa d'activitats en horari de tarda.
La iniciativa s'emmarca en una convocatòria del Departament de Drets Socials per combatre la pobresa infantil i promoure la inclusió social al municipi. Aquest servei, gratuït per a les famílies, té una durada prevista de dotze mesos, malgrat que la voluntat de l'entitat és que es pugui mantenir en el temps.
Espai Créixer té com a objectiu millorar el benestar de les famílies oferint un punt de suport on trobar assessorament personalitzat i eines per afrontar els reptes quotidians relacionats amb la discapacitat intel·lectual. A més, es desenvoluparà un programa d'activitats per a infants i joves, que inclourà propostes lúdiques, educatives i de foment de l'autonomia personal.
El nou servei que ha posat en marxa Ampans pretén:
- Facilitar formació i suport a les famílies cuidadores.
- Acompanyar al desenvolupament, des d'una òtica global, de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental, amb formació específica.
- Promoure hàbits saludables com l'alimentació equilibrada, a través d'accions formatives.
- Millorar les habilitats comunicatives, impulsant l'aprenentatge del català entre famílies nouvingudes que desconeixen la llengua.
- Promoure la inclusió social, el voluntariat i el treball en xarxa, facilitant el local com a punt de trobada.
- Millorar la qualitat de vida d'infants i adolescents amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, mitjançant activitats de reforç educatiu i lúdiques.
L'Espai Créixer, situat al carrer Puigterrà de Dalt 30, obrirà les tardes de dilluns a divendres, exceptuant festius. Ampans ha posat a disposició el telèfon 93 330 10 23 perquè les famílies interessades puguin demanar informació o concertar una cita prèvia. Amb aquest nou servei, Ampans reafirma el seu compromís amb la igualtat d'oportunitats i la voluntat de ser més a prop de les famílies amb familiars amb discapacitat a càrrec i necessitats de suport.