La gestió de residus i el malbaratament alimentari eixos centrals de l'Ecovita 2019

L'edició d'enguany l'ha inaigurada Teresa Jordà i ha aplegat més de 1.200 visitants. 

Riells i Viabrea ha celebrat la 3a edició d'Ecovita
Riells i Viabrea ha celebrat la 3a edició d'Ecovita | AJRIV
Redacció
29 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:54h
Riells i Viabrea ha celebrat aquest cap de setmana la 3a edició d'Ecovita, la Fira Mediambiental del Montseny amb un gran èxit de participació. Més de 1.200 persones han visitat els diversos espais de la Fira. L'edició d'enguany ha tingut per objectiu conscienciar a la població sobre com dur a terme una  bona gestió dels residus domèstics i com es pot fer front al malbaratament alimentari, que a  Catalunya s'estima en 35kg per persona i any. La Fira mediambiental ha comptat amb la presència de Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Jordà, acompanyada per Josep Maria Bagot, alcalde de Riells i Viabrea, l'ha inaugurada per tot seguit iniciar un recorregut per les diferents parades de l'Ecovita. 

L'Ecovita vol ajudar a conèixer totes les tècniques, accions i nous hàbits necessaris per  dur un estil de vida més ecològic a través d'una sèrie d’activitats programades per a tota la família. Durant dissabte i diumenge s'han dut a terme tot un seguit d'activitats i xerrades com la jornada d'emprenedors EcoVitals per impulsar l'Agenda 2030 i els Objectius de  Desenvolupament Sostenible o la jornada de sobirania alimentària. 

També ha ofert un gran nombre d'activitats per a tots els públics. Els més petits han  pogut gaudir dels contes i l'animació de la bruixa Guilleuma que ha estat l'encarregada de fer el pregó de la Fira. Tallers lúdics, jocs creatius a l'Espai Fira, un inflable i la tirolina gegant de  pràcticament 100 metres de llargada han completat l'oferta infantil. Una altra de les activitats més destacables ha estat el concurs de fotografia medi ambiental i de residus, on prop d'un centenar de participants han fet arribar les seves imatges relacionades amb el tema central de la Fira d'aquest any.   

La Fira Mediambiental de Riells i Viabrea forma part d'una estratègia de polítiques  encaminades a fomentar un tracte respectuós amb el medi ambient, en un municipi on el 60% forma part del Parc Natural del Montseny.  La música també ha format part d'aquesta 3a edició d'Ecovita amb concerts com el de la Fina que ha presentat el seu disc Inconformista i l'actuació de la Glosa Nostra amb un espectacle basat en corrandes de caràcter ecologista.

Per últim, l’Ecovita ha volgut rendir un homenatge a un dels veïns de Riells i Viabrea que que més ha fet per lluitar contra el malbaratament alimentari: Paco Muñoz. L'acte s'ha  celebrat al Casal del Poble i ha aplegat familiars, amics i coneguts d'en Paco Muñoz. Patrici  Cros, regidor de Medi Ambient de Riells i Viabrea ha presentat l'acte que ha comptat amb la  intervenció de diferents persones que el van conèixer i tractar. L'homenatge ha comptat amb  unes corrandes de reciclatge i un petit obsequi a la seva família.
Arxivat a