A Sant Celoni s'estableixen punts de recollida de signatures per la «Llista unitària 1 d'octubre»

La societat civil pressiona per una sola candidatura sobtiranista a les eleccions del 21-D

Manifestació del darrer 11S
Manifestació del darrer 11S | Jordi Purtí
Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:34h
Amb l'objectiu de constituir una agrupació d'electors que pugui participar en les eleccions del proper 21 de desembre de 2017 com a llista unitària sobiranista a Sant Celoni s'ha començat una recollida de signatures. En aquest sentit hi ha tres punts fixes al municipi on es pot signar a la Llibreria Alguer 7, a Vetes i Fils i a Premsa i papereria 6x3. Però qui hi estigui d'acord i vulgui aportar la seva signatura també ho poden fer a    la plaça de la Vila entre les 18.30 h i les 19.30 h., a la plaça del Bestiar entre les 19.30 h i les 20.30 h. i a la plaça de l'Església entre les 19.30 h i les 20.30 h.

El que s'intenta amb les signatures es fer pressió per una candidatura conjunta de tot l'independentisme amb Carles Puigdemont al capdavant. Els seus impulsors reclamen a partits i entitats que es posin d'acord per acudir de forma unida als comicis del 21 de desembre, convocats per la força per part de Mariano Rajoy. "Es tracta de generar fórmules perquè el Govern que és a la presó i a l'exili se situï als seus espais de treball, al seu país, d'on no s'hauria d'haver mogut mai", ha recalcat Francesc de Dalmases, un dels impulsors en la presentació que avui s'ha fet a l'Ateneu Barcelonès i que han protagonitzat els col·lectius Llistaunitària.cat i Respública.cat. El repte és tenir ja els suports dilluns, tot i que el termini es tanca el 17.

"Es tracta d'un vehicle en forma d'agrupació d'electors que necessita 55.000 signatures abans que acabi la setmana vinent", ha insistit De Dalmases. Els promotors, ha puntualitzat, no en formaran part, però sí que hi són cridats els membres de l'executiu que són a la presó i a l'exili, així com també els màxims dirigents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, també privats de llibertat. En el cas de Jordi Sànchez, president de l'ANC, ha donat suport explícit a la iniciativa, segons ha apuntat Pere Pugès, un dels impulsors. Ho ha fet a través d'un "manuscrit", ha apuntat.









 
 
Arxivat a