Els Serveis Territorials d'Educació s'ofereixen per mediar en la mancomunitat de l'IE la Tordera

Fonts del Departament han explicat que la fórmula jurídica per fer-ho possible passa perquè els ajuntaments tinguin una relació establerta entre ells

IE la Tordera
IE la Tordera | Jordi Purtí
Nació
21 de desembre del 2023
Actualitzat a les 7:47h
Els Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental del Departament d'Educació s'han ofert per reunir-se amb els ajuntaments de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera per mediar en la situació sobre la mancomunitat d'IE la Tordera.
 
A les diferents reunions fetes en els dos darrers anys amb els Ajuntaments se'ls ha explicat que la fórmula jurídica per fer-ho possible passa perquè els ajuntaments tinguin una relació establerta entre ells, com a entitat mancomunada, o figura equivalent, han assenyalat fonts del Departament. És a partir d'aquesta figura que es pot fer l'acord de gestió mancomunada del centre.
 
Per altra banda, es treballarà en el marc de les Taules Locals de Planificació per valorar propostes per corregir aquesta situació i trobar un sistema de preinscripció que satisfaci les famílies dels dos municipis. En aquest sentit, el decret de la programació de l'oferta educativa i del procediment d'admissió en els centres del Servei d'Educació de Catalunya va eliminar la possibilitat de puntuació per proximitat, pel que caldrà trobar una solució ad hoc un cop es constitueixi una mancomunitat.