Jordi Xena (JxCat) investit alcalde per tercera legislatura consecutiva a Santa Maria de Palautordera

Governarà amb majoria absoluta malgrat que el seu grup polític ha perdut un regidor en relació als darrers quatre anys

Jordi Xena, al centre de la imatge, amb tots els regidors i regidores de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera 2019-2013
Jordi Xena, al centre de la imatge, amb tots els regidors i regidores de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera 2019-2013 | Jordi Purtí
15 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:42h
Jordi Xena (JxCat) ha estat investit per tercera legislatura consecutiva com alcalde de Santa Maria de Palautordera repetint la majoria absoluta de la legislatura anterior, malgrat que amb un regidor menys que no pas els darrers quatre anys. L'alcalde de Palau ha destacat l'alta participació de votants del passat 26-M de prop del 70 per cent del cens electoral cosa que legitima la composició del nou Ajuntament de manera fefaent.

En aquest sentit ha assegurat que el grup polític que encapçala és una candidatura municipalista més enllà de les sigles i la ideologia política i per això, assumeix "amb humilitat i satisfacció" aquesta tercera investidura amb el ferm compromís de seguir treballant de manera transversal. "L'alcaldia no és una feina, és una vocació", ha remarcat.

En el seu primer discurs com a alcalde de la legislatura 2019-2013 ja ha aprofitat per donar tres indicacions als regidors i regidores que formaran part de l'equip de govern "treballar molt, després continuar treballant i quan estigueu cansats i cansades seguir treballant". Els ha dit que les seves àrees representen un compromís que va més enllà del que es pressuposa. També ha recomanat que s'ha d'escoltar molt a loa gent i actuar amb criteri i sentit comú "amb voluntat de servei per Palau i pels seus veïns i veïnes amb honestadat i transparència".

Jordi Xena també s'ha referit als regidors i regidores que seran a l'oposició i ha recordat que l'Ajuntament "som tots", cadascú des de la seva posició i tothom ha de treballar per Palau i la seva gent "entendre divergències i meneres diferents de veure les coses ha d'enriquir-nos a tots. No estem en una dictadura ideològica i totes les visions són respectables i han de ser escoltades". També ha demanat que les propostes que es facin siguin per millorar el municipi i no pas per treure'n un rèdit polític.

Així queda el plenari de l'Ajuntament

L'equip de govern el formaran set regidors de JxCat: Jordi Xena, Marisol Garcia, Merlí Garcia, Isabel Membrives, Albert Ferrer, Eva Otero i Enric Pousa.
 

Regidors i regidores de govern de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera: A dalt: Jord Xena (alcalde), Marisol Garcia i Merlí Garcia. A baix: Isabel Membrives, Albert Ferrer, Eva Otero i Enric Pousa Foto: Jordi Purtí


A l'oposició hi haurà sis regidors: Xavi Blas i Nuna Ripollès d'ERC; Lluís Morales i Anna Muñoz de la CUP; i Francisco Lázaro i Maria Teresa Sáez (PSC).
 

ERC: Xavi Blas i Nuna Ripollès. CUP: Lluís Morales i Anna Muñoz. PSC: Francisco Lázaro i Maria Teresa Sáez Foto: Jordi Purtí