L'Ajuntament de Sant Celoni aprova un pressupost de 18,7 milions d'euros

L’objectiu ha estat fer més amb el mateix i sense augmentar l’endeutament | El Pressupost recull la major part d'aportacions dels grups municipals, especialment les propostes del PSC | S'aprova amb els vots a favor de CiU i PSC, l'abstenció d'ICV i els vots en contra de la CUP

Redacció
04 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:57h
El ple de Sant Celoni aprova el pressupost per al 2016.
El ple de Sant Celoni aprova el pressupost per al 2016. | DBM
El pressupost municipal de Sant Celoni i la Batllòria per aquest any 2016 és de 18.792.646 euros. L'objectiu de l'equip de Govern, format per CiU i ERC, ha estat fer més amb els mateixos recursos i sense augmentar l'endeutament. Aquest objectiu s'ha aconseguit orientant al màxim la despesa en la prestació de serveis directes al ciutadà. El pressupost per a l'any vinent es va aprovar amb 12 vots a favor (Convergència, ERC i PSC), 1 abstenció (ICV) i 4 vots en contra (CUP).

Les principals novetats respecte el 2015 és l'augment d'un 7,5% en temes d'Educació (dirigit a ajudes per a llibres, sortides escolars, reforç a les competències científiques i tecnològiques i escola d’adults); l'increment d'un 16,6% a Serveis Socials que suposa augmentar en 103.000 euros les ajudes socials (habitatge, beques menjador, suport alimentari, teleassistència, etc.); un 4% més a Ocupació que contempla 70.000 euros per la implantació de plans d’ocupació propis i la disminució d'un 13% en les despeses per als responsables polítics.

El pressupost preveu un pla d'inversions de 3 anys, 2016-2018, amb un cost total de 7 milions d'euros. En aquest apartat destaca la nova escola Soler de Vilardell, el nou edifici per a FP de l'Institut Baix Montseny, l'ampliació de la Biblioteca l'Escorxador, la remodelació de la plaça Josep Alfaras, el projecte de la piscina descoberta, les millores en accessibilitat als carrers, les millores en equipaments esportius i pistes de barri, entre altres.

Pel que fa a la Batllòria, el pressupost recull la remodelació del camp de futbol de gespa, la coberta de les pistes poliesportives i la millora del cementiri, entre altres inversions.

El treball del pressupost amb tots els grups del consistori s'ha allargat gairebé 2 mesos i s'han pogut incorporar la major part d’aportacions dels grups municipals, de les que en destaquen l’augment de les partides de Serveis Socials, Educació  i Ocupació a proposta del PSC i la proposta d’adequació d’una zona d’aparcament al carrer Montserrat per part d'ICV.  


 
Arxivat a