Mor Jaume Grau, exalcalde de CiU de Santa Maria de Palautordera

Va ocupar el càrrec el mandat 2003-2007

Jaume Grau Xena l'any 2003 al seu despatx d'alcaldia a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
Jaume Grau Xena l'any 2003 al seu despatx d'alcaldia a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Nació
01 d'agost del 2023
Actualitzat el 02 d'agost a les 14:59h
Aquest dimarts 1 d'agost s'ha sabut que ha mort a l'edat de 69 anys Jaume Grau Xena, alcalde de CiU de Santa Maria de Palautordera el mandat 2003-2007. La cerimònia civil es farà demà alo tanatori de Sant Celoni a les cinc de la tarda.

Militant de CDC, li va tocar governar una època molt complicada al municipi. No ja solament perquè va guanyar les eleccions amb 7 vots de diferència, sinó per la política de pactes entre CiU, PP i ERC. A més d'haver de suportar durant gairebé tot el mandat una campanya mediàtica contra la seva persona i el seu equip de govern amb interessos econòmics al darrere.

D'entre les realitzacions del seu mandat cal destacar el pla de millora urbana al carrer Major, a la plaça Major i al passeig del Remei; la urbanització de la rambla dels Països Catalans i l'arranjament de l'aparcament de l'estació; la construcció d'una escola bressol, del CEIP Matagalls i del CEIP mancomunat La Tordera; la inauguració del nou pavelló poliesportiu municipal, i l'ampliació del cos de policia local.

Professionalment havia sigut responsable comercial de la multinacional del sector de l'automòbil Arvin Meritor que abans havia estat Teluq SA i després Rockwell International. També li agradava molt la fotografia i era un gran dibuixant.