Breda, Riells i Viabrea i Sant Hilari Sacalm es beneficien del programa Beenergi de la Diputació de Girona

El programa Beenergi de la Diputació ha mobilitzat una inversió de 34,36 milions d’euros en energia sostenible

Pere Vila, president de la Diputació de Girona
Pere Vila, president de la Diputació de Girona | Diputació Girona
Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:14h
La mobilització de 34,36 milions d'euros en inversions en energia sostenible, 140 actuacions en edificis i en instal·lacions municipals i 93 municipis beneficiats és el balanç que ha aconseguit fins ara el programa Beenergi de la Diputació de Girona, un projecte europeu que es va iniciar l'any 2015 i del qual s'ha fet balanç avui en un acte que ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Girona i al qual han assistit una cinquantena de persones, entre les quals hi ha una desena d'alcaldes.
 
Beenergi ofereix assistència tècnica i jurídica als municipis gironins adherits al Pacte d'alcaldes per l'energia i el clima. Ho fa principalment mitjançant dos eixos: la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic, que s'ha fet a 67 municipis i ha suposat una inversió de 23,69 milions d'euros, i la substitució en edificis públics de calderes de combustibles fòssils per calderes de biomassa forestal local, que s'ha fet a 62 municipis amb una inversió de 10,67 milions d’euros.
 
El president de la Diputació, Pere Vila, ha destacat que "les inversions per a la millora de l'eficiència energètica en edificis i instal·lacions municipals són el primer pas per iniciar la transició energètica en l'àmbit local". En el cas de les comarques gironines, l'interès dels municipis per nous models de governança energètica és creixent i cada cop són més els alcaldes compromesos amb l’energia sostenible. Dels municipis baixmontsenyecs se n'han beneficiat Breda, Riells i Viabrea i sant Hilari Sacalm.
 
 
Arxivat a