Comencen les obres de millora entre la C-35 i la GI-552 a Riells i Viabrea i Sant Celoni

Les obres compten amb un pressupost d'1,2 milions d'euros i serviran per construir una rotonda que millorarà la seguretat del trànsit

Moment de la inauguració de les obres a Riells i Viabrea
Moment de la inauguració de les obres a Riells i Viabrea | Aj Riells i Viabrea
Redacció
22 d'abril del 2021
Actualitzat el 23 d'abril a les 10:02h

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat començarà dilluns vinent les obres de millora de l'encreuament entre les carreteres C-35 i GI-552 a Riells i Viabrea.

Les obres compten amb un pressupost d'1,2 milions d’euros i serviran per construir una rotonda que facilitarà la canalització i millorarà la seguretat del trànsit, amb un termini d’execució de deu mesos, segons un comunicat del Govern d’aquest dijous.

El nus actual entre la C-35 i la GI-522, carretera de Riells i Viabrea i Breda, està configurat mitjançant un encreuament en forma de T, amb carril central per als girs a l'esquerra. A més, hi ha molt pròxim a aquest punt de la C-35 un altre accés, al nucli de la Batllòria i a una benzinera. Aquest àmbit registra una intensitat de trànsit de més de 20.000 vehicles diaris i està força urbanitzat, de manera que hi conflueixen en aquest entorn trànsits més locals amb la circulació de més llarg recorregut.

Per afavorir la fluïdesa i la seguretat del trànsit i millorar la funcionalitat de la carretera, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la construcció d'una rotonda, de 42 metres de diàmetre exterior, que substitueixi l'actual encreuament entre la C-35 i la GI-552. Aquesta actuació, a més, tindrà una funció important de porta d'entrada, de facilitar la percepció de canvi d'entorn pel qual es circula, del d'una carretera a un més urbà.

A més, inclouran la millora de l'accessibilitat d’un pas inferior per a vianants que connecta la C-35 amb el nucli de la Batllòria, pertanyent al municipi de Sant Celoni, i que està situat a 150 metres de distància de la nova rotonda.

El tret de sortida l'han fet el secretari general d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Galvin, el subdirector general de Programació i Execució Pedro Malavia, l'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, la regidora de Sant Celoni Anaïs Medina i tècnics corresponents a les tres administracions.