Diversos municipis del Baix Montseny es beneficien de subvencions per fer front als desperfectes del Gloria

La Diputació de Girona ha aprovat una partida de tres milions d'euros que es repartiran entre 142 ajuntaments afectats de la demarcació

Una imatge dels efectes del temporal Gloria a la demarcació de Girona
Una imatge dels efectes del temporal Gloria a la demarcació de Girona | Diputació de Girona
Redacció
15 de setembre del 2020
Actualitzat a les 8:48h
La Diputació de Girona ajudarà amb tres milions d'euros 142 ajuntaments de la demarcació per finançar els desperfectes que el temporal Glòria va causar el mes de gener passat. Entre aquests municipis n'hi ha diversos de la zona del Baix Montseny i les Guilleries com ara Arbúcies, Hostalric, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu i Sant Hilari sacalm. Això suposa un increment d'un milió d'uros respecte l'import total de la subvenció previst inicialment.

Aquestes subvencions extraordinàries permetran fer actuacions de manteniment arreu del territori com ara atendre danys, desperfectes en camins o infraestructures i altres incidències que va provocar el Gloria. L'import màxim dels ajuts és de gairebé 35.000 euros per ajuntament i el mínim, de 3.000 euros.
 
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat que "la corporació és la primera administració pública que dona resposta a la reparació dels danys del temporal i, a més, ho fa amb una aportació de gran magnitud, en consonància amb l'abast dels desperfectes que hi va haver".
 
L’Àrea de Cooperació als Municipis gestiona aquests ajuts. Quant als imports concedits als ajuntaments per finançar part de les despeses derivades del Gloria, el diputat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot -alcalde de Riells i Viabrea-, ha apuntat que s'ha treballat sempre amb la voluntat de ser "el màxim de curosos i equitatius amb els recursos i necessitats dels municipis". "Per aconseguir aquesta equitat entre municipis grans i petits s'ha establert que l'import de les despeses municipals provocades pel temporal havia de ser superior a l'1% de la despesa corrent del municipi", ha afegit Bagot.
 
La Diputació de Girona, des del primer moment, ha ofert suport a les corporacions gironines afectades pel Gloria amb recursos tècnics i econòmics per iniciar les feines de reconstrucció. En aquest sentit, i a banda d'aquesta darrera línia d'ajuts als municipis, la corporació també ja havia destinat 2.725.800 euros per pal·liar-ne els efectes en el seu àmbit d'actuació: reparació de les afectacions en les rutes del Consorci de les Vies Verdes de Girona i de carreteres que formen l'àrea gironina del Parc Natural i reserva de la Biosfera del Montseny, i actuacions en la xarxa viària de la seva competència. En total, doncs, la corporació haurà fet una aportació de gairebé sis milions d'euros pels danys del Gloria.