El conseller Argimon inaugura el nou Consultori Local de Riells i Viabrea

El conseller destaca que el nou equipament permetrà millorar l’atenció que s’hi ofereix i adaptar-se a les noves necessitats de la població

El conseller Argimon amb els professionals al nou consultori local de Riells i Viabrea
El conseller Argimon amb els professionals al nou consultori local de Riells i Viabrea | Salut
Redacció
16 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:37h
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat aquest dimecres el nou edifici del Consultori Local de Riells i Viabrea, amb què la població i els professionals guanyen qualitat en l'atenció i comoditat de les instal·lacions. El nou equipament, gestionat per l'Institut d'Assistència Sanitària, va entrar en funcionament el passat 1 de febrer, un cop completat el trasllat des de les antigues instal·lacions ubicades a la plaça de la Vila.

La construcció del nou equipament ha anat a càrrec del Servei Català de la Salut, amb una inversió d'1.668.612 euros. El centre, situat al carrer de Baix s/n, ocupa una superfície construïda de 566 metres quadrats i un total de 10 consultes. Disposa d'una àrea de medicina general, amb consultes per a medicina, infermeria i pediatria amb sala d'espera pròpia; una zona administrativa i d'atenció a la ciutadania i una àrea d'ús polivalent amb una sala de tractaments, consulta de llevadora i salada d’espera. Així mateix, l'equipament també disposa d’una sala d’educació maternal i espais per als treballadors.

El consultori local de Riells i Viabrea, amb una població assignada d’uns 3.100 habitants, forma part de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Breda-Hostalric, que inclou els municipis de Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu. En el conjunt de l'ABS, l'equip d'atenció primària atén una població assignada de gairebé 12.800 habitants.

En la seva intervenció, el conseller ha destacat que el nou consultori local de Riells i Viabrea "permetrà millorar l'atenció sanitària al municipi i oferir un servei adaptat a les noves necessitats de la població". Així mateix, ha remarcat que les recent estrenades instal·lacions suposen no només una millora per als pacients, sinó també per les condicions laborals dels professionals. Precisament la millora dels espais i la seva adaptació a les noves necessitats és una línia que s'està reforçant des del Departament de Salut.

Per la seva banda, l'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, s'ha mostrat satisfet d'aquestes noves instal·lacions i ha posat en valor la construcció del nou centre per tal que es pugui adaptar progressivament al futur creixement del municipi. En aquesta línia, ha destacat el seu dimensionament i disseny, el qual garanteix un espai "acollidor i còmode" on els pacients "s'hi sentin millor".

El conseller ha visitat el consultori acompanyat també de l'alcalde, Josep Maria Bagot; el gerent territorial de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), Joaquim Casanovas; el director del sector sanitari Gironès, Pla de l'Estany, Selva i Alt Maresme, Salvador Campasol; el director d'atenció primària IAS-ICS Girona, Esteve Avellana, el director de l'Equip d'Atenció Primària Breda-Hostalric, Mario MiguelAndrade i la directora adjunta, Susanna Trèmols, juntament amb l'equip de professionals.

El projecte arquitectònic és obra de l'estudi Comas Pont Arquitectures i ha sigut un dels finalistes dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2022. La seva construcció destaca per ser un equipament sostenible, minimitzant la generació de CO2 en el cicle de vida dels materials, garantint un ambient saludable a l'interior i amb una estructura de fusta visible des de l'interior de l'edifici que proporciona un ambient més acollidor. El centre disposa de la màxima qualificació energètica (A).
 
Arxivat a