El nou consultori local de Riells i Viabrea es posarà en funcionament l'1 de febrer

La població assignada és de 3.100 habitants aproximadament

Consultori local de Riells i Viabrea
Consultori local de Riells i Viabrea | Adrià Goula
Redacció
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:32h

El nou consultori local de Riells i Viabrea obrirà les portes al públic el proper 1 de febrer. Amb motiu de l'obertura, l'equip de professionals del centre i l'ajuntament de la població han organitzat aquest dijous una jornada de portes obertes, amb aforament limitat, en què els ciutadans de Riells i Viabrea han pogut visitar les instal·lacions del nou consultori, ubicat al carrer de Baix. Amb el canvi de centre, la població guanya en qualitat de l'atenció que s'hi presta i en comoditat atès el tipus d'infraestructura i nous espais.

Sobre una superfície total construïda de 566 m2, la nova instal·lació disposa de serveis com
zona d’atenció a la ciutadania i àrea administrativa, àrea de medicina general, consultes per a medicina, infermeria i pediatria, sala d'espera pròpia; àrea polivalent que inclou una sala de tractaments, consulta de llevadora i sala d'espera.

En total, 10 consultes. El nou centre també disposa d'una sala d’'educació maternal, a més dels espais propis per a l'ús del personal, magatzem i zones d'instal·lacions. La construcció del consultori i el seu equipament han estat a càrrec del Servei Català de la Salut i han suposat una inversió total d'1.668.612,96 euros. Entre avui divendres 28 de gener i el proper dilluns 31 es finalitzaran els últims detalls del trasllat. Per aquest motiu aquests dos dies el consultori només atendrà les urgències.

El centre manté el número de telèfon (972 189 038) i el seu horari d'atenció serà el mateix que l'actual, de 8 a 15 hores els dilluns, dimecres i divendres i de 8 a 20 hores, els dimarts i els dijous. Fora d'aquesta franja, les urgències es continuaran atenent, com fins ara, al CAP de Breda, de 8 a 20 hores i al punt d'atenció continuada de Santa Coloma de Farners, de 20 a 8 hores.

Un equipament sostenible

El projecte arquitectònic, a càrrec de l'estudi Comas Pont Arquitectes, reconeix les vistes de l'entorn introduint el paisatge a l'interior de l'edifici a través d'un pati lineal relacionat amb les sales d'espera. Una plaça marca l'accés al centre, proporcionant un eixamplament de la vorera. La seva construcció destaca per ser un equipament sostenible, minimitzant la generació de CO2 en el cicle de vida dels materials i garantint un ambient saludable a l'interior.

La seva construcció s'ha fet amb una estructura de fusta microlaminada (CLT), amb què s'aconsegueix disposar de la màxima qualificació energètica (A). La planxa grecada, llisa o microperforada, ha permès resoldre la façana amb un únic material i projectar així un edifici auster i elegant però amb diferents matisos i percepcions que ajuden a preservar la intimitat o protegir de la radiació solar quan és necessari. A l'interior s'ha deixat vista l'estructura de fusta per aconseguir un ambient més acollidor.

El consultori local de Riells i Viabrea, gestionat per l'Institut d’Assistència Sanitària, forma part de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Breda-Hostalric, que inclou els municipis de Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu. L'equip d'atenció primària de l'ABS atén una població assignada de gairebé 12.800 habitants. En concret, la població assignada al consultori de Riells i Viabrea és de 3.100 habitants aproximadament.


 

Arxivat a