Llinars del Vallès recull més de 70 caixes de material de primera necessitat per a Ucraïna

A tot el Baix Montseny s'han habilitat punts de recollida per l'ajuda humanitària a Ucraïna

Material de primera necessitat per a Ucraïna recollit a Llinars del Vallès
Material de primera necessitat per a Ucraïna recollit a Llinars del Vallès | Aj Llinars Vallès
04 de març del 2022
Actualitzat a les 21:23h

Llinars del Vallès ha recollit entre els dies 2 i 3 de març més de 70 caixes de material de primera necessitat i productes alimentaris per enviar a Ucraïna que han aportat particulars, comerços i empreses del municipi. Les caixes s'enviaran aquest divendres conjuntament amb les d'altres poblacions des de Granollers. Es tracta d'un primer enviament que tindrà continuïtat dimecres de la setmana vinent 9 de març.

La recollida s'’ha fet gràcies a molts voluntaris que han participat desinteressadament i a persones de diverses entitats del poble. A Llinars del Vallès s'han habilitat tres espais municipals per poder fer les aportacions; a Can Lletres, l'Ajuntament i el pavelló 1 d'Octubre.

A banda
de les aportacions voluntàries, diverses entitats del poble s'estan organitzant per comprar materials que són més difícils d'aconseguir com mantes tèrmiques o fogonets.
Precisament, el material que més cal és la roba tèrmica, productes de primers auxilis, llanternes i bolquers per a adults.

El Baix Montseny es bolca en l'ajuda humanitària
A la major part de municipis del Baix Montseny s'han establert punts de recollida de productes de primera necessitat per enviar-los a Ucraïna. D'aquesta manera, a Arbúcies, els dies 5, 6 i 7 de març s'ha previst la recollida d'aliments, higiene personal i medicaments. Qui hi vulgui col·laborar s'ha de posar en contacte amb l'Ajuntament.

 
L'Ajuntament d'Hostalric, en col·laboració amb el Consolat d'Ucraïna a Barcelona i l'Ajuntament de Palafolls habilita aquesta setmana al municipi tres punts de recollida de material sanitari bàsic i de productes de primera necessitat per ajudar a la població d'Ucraïna. Els punts de recollida son l'Ajuntament, La Domus-Can Llensa i la Policia Local. S'anima als veïns a participar el dissabte 5 de març, a partir de les 16 h, com a voluntaris al Centre Cultural Serafí Pitarra en la preparació del material recollit per ajudar a la població d'Ucraïna.

Sant Antoni de Vilamajor s'uneix a l'ajuda humanitària a través de la Coordinadora Operativa d'AV Protecció Civil de Catalunya i en col·laboració amb el Consolat General d'Ucraïna a Barcelona. Els dies 6, 7 i 8 de març al Local de Protecció Civil de l'avinguda Catalunya, al costat del Patronat. D'aquesta manera, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, l'AMPA de l'Escola Joan Casas i la Farmàcia Saborit Canals, s'uneixen per oferir un punt de recollida de menjar i material de primera necessitat al municipi.


Cinc punts de recollida a Sant Celoni i la Batllòria
La campanya de recollida de productes a Riells i Viabrea la coordinen l'ajuntament i l'Associació Amb Tu. El material que s'aporta els dimarts i els dijous de 10 a 13h i de 16 a 19h., a la plaça de la Vila número 2. L'11 de març es farà el transport de tot el recollit a la comunitat ucraïnesa de Girona que gestiona l'enviament de l'ajut.

L'Ajuntament de Sant Celoni coordina una recollida de material humanitari per ajudar al poble d'Ucraïna davant el conflicte bèl·lic que està vivint. Tothom qui vulgui aportar material el pot portar els dies dilluns 7, dimarts 8 i dimecres 9 de març als punts de recollida següents: Sax Sala, Centre de Formació, Ocupació i Empresa del Baix Montseny (c. Montserrat, 28) de 9 a 21 h; Local de l'AAVV Illes Belles (c. Girona, 26 baixos) de 18 h a 21 h; Local de l'AAVV Les Borrelles (c. de Bisbe Irurita, 4) de 18 h a 21 h, Local de l'AAVV Sant Ponç (plaça Rafael Ferrer, 2) de 18 h a 21 h i Unió Batllorienca (c. Breda, 2) de 16 h a 20 h.

A Sant Pere de Vilamajor també es canalitza recollida de material els dies 5 i 6 de març al Centre Cívic Pi Novell de 10 a 13h i de 17 a 20h.

A Santa Maria de Palautordera des del 2 de març es fa recollida de material de 17 a 19h de la tarda i els dissabtes de 9 a 13h al local del pati de La Cova. Dimecres passat ja es va fer el primer enviament de material.


 

Alexandre Tarrés Lebedieva, de pare català i mare ucraïnesa al pati de La Cova de Santa Maria de Palautordera Foto: Inna Lebedieva


L'Ajuntament de Vallgorguina també està treballant per habilitar un espai de recollida de material humanitari per ajudar aaal poble d'Ucraïna davant el conflicte bèl·lic que està vivint. En els propers dies s'anunciarà on es podrà fer aquesta recollida.