Territori inaugura el carril per a vianants i ciclistes de Breda i Riells i Viabrea

Aquesta nova via té una longitud de dos quilòmetres i la seva execució ha comptat amb un pressupost de 650.000 euros.

El carril bici entre Breda i l'estació de Riells Viabrea - Breda ja és una realitat
El carril bici entre Breda i l'estació de Riells Viabrea - Breda ja és una realitat | @Territoricat
Redacció
28 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:03h
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, han visitat avui la nova via ciclista entre Breda i l'estació de tren de Riells i Viabrea-Breda, una de les actuacions que s'emmarquen en les polítiques del Departament de promoure una mobilitat més activa i sostenible i, en concret, de potenciar l'ús de la bicicleta. Aquestes actuacions, a més, estan alineades amb els objectius de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, aprovada enguany pel Govern.

En aquest sentit, Isidre Gavín ha destacat que tot el que fa referència a la mobilitat activa és més saludable i humana, més segura i per al Departament té una prioritat superior. Aquest carril bici a més d'unir Breda amb l'estació de ferrocarril fomenta un component econòmic. "En aquesta època postcovid "podem descobrir un terrtitori extraordinari com el que envolta aquests municipis a través del cicloturisme o l'excursionisme en bicicleta".

Per la seva banda, Dídac Manresa, alcalde de Breda, ha expressat la seva satisfacció per la posada en marxa del carril ja que és una reivindacció de fa més de trenta anys "tots els ajuntaments democràtics ho hem reclamat i ha arribat ara". Ha recordat que és una infraestructura essencial molt utilitzada per qüestions turístiques i passeig però també per seguretat viàri a la carretera GI-552.
 

Inauguració del carril bici entre Breda i l'estació de tren Riells i Viabrea-Breda Foto: Ajuntament Breda


En aquesta línia Josaep Maria Bagot, alcalde de Riells i Viabrea, ha destacat que disposar del carril bici suposa una tranquil·litat per la seguretat que representa tant pels vilatans de Breda com de Riells i Viabrea i també per la mobilitat activa ja que la gent es mou més, fa esport, fa salut i protegeix el medi ambient "Aquesta suma de coses ens fa ser molt optimistes del profit que se'n traurà".

Aquesta nova via té una longitud de dos quilòmetres i la seva execució ha comptat amb un pressupost de 650.000 euros. Permet garantir la seguretat en els moviments de vianants o ciclistes que ara es desplacen entre tots dos municipis i amb l'estació, ja que la via està totalment segregada dels vehicles privats i el seu traçat és paral·lel a la carretera GI-552.

En la zona urbana de Riells i Viabrea, la seva continuïtat fins a l'estació de tren, uns 200 metres, es garanteix en convivència amb el vehicle privat per carrers amb poc trànsit.

El Departament està treballant en les actuacions per a donar continuïtat a aquesta via cap a la Batllòria, Gualba i Sant Celoni.


 
Arxivat a