Més de 800 alumnes participaran a Berga a la vuitena edició de la Fira del Coneixement

Hi haurà un estand dedicat al projecte 'Erasmus + Open Science Schooling' que s'està portant a terme a l'Institut Pere Fontdevila de Gironella

Pilar Màrquez Ambròs
03 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:47h
Estands de la Fira del Coneixement.
Estands de la Fira del Coneixement. | Aida Morales
Més de 800 alumnes s'han inscrit enguany a la vuitena edició de la Fira del Coneixement, que s'inaugurarà al Pavelló de Suècia de Berga el dimecres 18 d'abril, a dos quarts de 12 del migdia. La fira es mantindrà així oberta els dies 18 i 19 d'abril, de dos quarts de 10 del matí a 6 de la tarda. Enguany, i com a novetat, el dijous 19, de 4 a 6 de la tarda, la mostra té previst obrir portes al públic general. Com en d'altres ocasions, la fira rebrà la visita de joves d'instituts de Lleida, Barcelona, Montcada i Reixac, Pineda de Mar, Vacarisses i de diverses poblacions del Bages i el Berguedà, entre d'altres. En aquesta edició, a més, hi haurà un estand dedicat al projecte 'Erasmus + Open Science Schooling' que s'està portant a terme a l'Institut Pere Fontdevila de Gironella. Per tal d'incentivar la ciència i la tecnologia entre els joves, en aquest estand els propis estudiants hi duran a terme tot un seguit d'activitats que hi aniran relacionades. L'objectiu del projecte és identificar la ciència en l'entorn més proper i hi participen vuit països: Finlàndia (com a coordinador), Portugal, Grècia, Israel, Polònia, Lituània, Romania i Catalunya. 

L'organització, que encapçalen els professors del departament d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Dolors Grau Vilalta, Imma Torra i Josep Font Soldevila i que vehicula l'Exploratori dels Recursos de la Natura, destaca en aquest sentit que aquesta fira té la finalitat de donar a conèixer "els projectes de recerca punters relacionats amb la ciència i la tecnologia de la UPC", així com de diferents centres d'investigació. Es busca generar un augment de l'interès dels joves per la recerca per tal de despertar vocacions científiques i poder demostrar així que "la ciència es troba a l'abast de tothom", a través de diverses activitats, sortides opcions a l'espai natural protegit de la serra de Queralt i nou estands que mostren projectes en recerca de diverses temàtiques. Entre els estands que s'hi podran veure enguany, n'hi haurà sobre medicina i robòtica, molins de vent al mar, ús de drons en caracterització del terreny i prevenció de riscos geològics, riscos marins, els tèxtils del futur i les TIC aplicades a la cooperació per al desenvolupament. 

Realitat virtual i patrimoni cultural   

A més, en la jornada d'inauguració, dimecres 18, el Pavelló de Suècia acollirà una conferència a càrrec de la professora Marta Fairén del Grup de Recerca Visualització, Realitat Virtual i Interacció Gràfica (ViRVIC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El tema que tractarà Fairén serà 'La Realitat Virtual: Una eina per apropar-se al Patrimoni Cultural', atès que el 2018 és justament l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. 
Arxivat a