Gairebé un milió de quilos
El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre els pròxims dies uns 690.000 quilograms de panellets a la capital catalana i les seves comarques i prop d'un milió de quilos, 920.000, arreu de Catalunya. Segons el gremi, el consum d'aquest dolç fet amb massapà és similar al de l'any passat i 'reflexa l'interès' dels consumidors respecte a productes de qualitats fets per les pastisseries artesanes.
Per aquest motiu, durant la castanyada d'enguany les pastisseries agremiades que elaboraran els panellets amb la denominació Especialitat Tradicional Garantida (ETG), que es concedeix a tots els pastissers que s'acullen a l'elaboració dels panellets seguint el mètode tradicional.
Segons el gremi, els panellets ETG són una garantia de qualitat i artesania, tenen una clara diferenciació del panellet de pastisseria respecte al de la competència, i implica l'elaboració del massapà base exclusivament amb ametlla i sucre, prescindint d'elements com la fècula, les pomes o els additius.
De 32 a 40 euros el quilo
El preu per quilo de panellets artesans oscil•larà entre els 32 i els 40 euros, de manera que una safata amb un assortir –que és la modalitat més demandada- pot costar a una família de quatre persones entre 20 i 25 euros.
El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Joan Turull, recorda que els productes elaborats pels pastissers professionals ofereixen una 'total garantia de consum' perquè treballen amb elaboracions realitzades amb primeres matèries naturals de gran qualitat.
