Cada cop és més habitual que els restaurants demanin una targeta de crèdit per fer una reserva. Ho fan per un motiu molt senzill: així s'asseguren que cobraran alguna cosa en el cas en què el client no pugui o decideixi no anar a la cita. També són nombrosos els establiments que avisen que la taula només es podrà ocupar per un temps limitat, ja que així els propietaris i propietàries poden atendre més clients i fer més caixa. Alguns, fins i tot, han decidit cobrar pel gel que se serveix a les terrasses. La Cadena Ser s'ha fet ressò d'un altre cas. És de la Taverna La Solía de Liaño (Cantàbria), que des de fa ben poc cobra 1,50 euros als clients que vulguin quedar-se al seu local, però sense prendre res.
Un dels responsables de l'establiment, Óscar Solana, ha explicat a la cadena que l'hostaleria "ha canviat" després de la pandèmia i que els negocis "necessiten" que la gent consumeixi. "Crec que he obert un meló", ha considerat Solana, que també ha detallat que en el seu sector ha afectat notablement la inflació.
Aquest hostaler càntabre va notar que cada vegada era més habitual que alguns membres d'una taula nombrosa no consumissin. Normalment, el sector ho ha tolerat perquè ha pensat que, gràcies a les consumicions de la majoria, ho acaben amortitzant, però alguns, com l'Òscar se n'han fartat. "La gent ha d'entendre que es tracta d'un negoci i que necessitem que sigui rendible. Si no, seria impossible", ha resumit.
A més a més, la Solía és una cocteleria que, normalment, té cua per entrar. Quan arriben els clients, ha detallat el responsable, els porten aigua i els posen una tapa. Després, ve el cambrer a preguntar què volen prendre. I allà es troben que hi ha persones que no consumeixen, quelcom que Solana ha descrit com un "abús".
Des que cobren una mica més d'un euro només per seure, fa poc més d'un mes, hi ha qui ha malinterpretat o ha volgut polemitzar amb la mesura. L'Òscar, tot i que se'n lamenta, ha dit estar convençut de la decisió que van prendre, que també té excepcions, com ara els menors. Sobre possibles problemes legals, l'hostaler treu ferro: "Ho hem mirat amb l'Associació d'Hostaleria de Cantàbria i és perfectament legal perquè, a banda que figura als cartells i als QR, i que els cambrers ho diuen, no deixa de ser una consumició més del bar. Està escrit, ho reflectim en el tiquet com a no consumició i cotitzem per això a Hisenda".
Entre els clients de la taverna, de fet, ha apuntat que a penes hi ha hagut queixes. "Majoritàriament, entenen que, al final, serveix per ajudar-nos amb despeses com la neteja dels lavabos, la cura del mobiliari o el pagament d'impostos. Algun s'ha enfadat, però el percentatge és molt petit".
[plantillavirals]
Un bar decideix cobrar un euro i mig als clients només per seure
Els responsables de la taverna càntabra La Solía de Liaño treuen pit de la mesura: "La gent ha d'entendre que es tracta d'un negoci"

- Imatge d'arxiu d'un bar de copes -
- EP
ARA A PORTADA
-
-
L'UCO entra a la seu del PSOE, el Suprem imputa Cerdán: continua el terratrèmol per a Sánchez Marc Orts i Cussó
-
Sánchez cita Illa a la Moncloa en plena incertesa sobre la legislatura a Madrid Bernat Surroca Albet
-
Els detalls de la nova empresa de Rodalies: com funcionaran les majories i com s'evitarà el bloqueig? Bernat Surroca Albet
Publicat el 23 d’octubre de 2022 a les 15:28
Et pot interessar
-
Economia El BBVA revisa a la baixa la previsió de creixement per la incertesa internacional
-
Economia Duran agraeix, en nom dels supermercats, l'esmena a la totalitat de les dretes contra la reducció de jornada
-
Economia S'acosta la major sanció de la història: més de 4.000 milions a Google
-
Economia Iberia escull Barajas per reforçar les rutes internacionals i descarta el Prat tot i l'ampliació
-
Economia Més de 4.000 milions d'euros fins al 2030: el nou pla estratègic de la Fundació la Caixa
-
Economia Els sectors on les empreses troben menys universitaris amb perfils adequats