«Vila Vella posa't guapa»

Sant Joan estrena la renovació de tres carrers mentre es rehabiliten una vintena de façanes

Arnau Urgell
16 de novembre del 2010
Continua la rehabilitació de la Vila Vella de Sant Joan.
Continua la rehabilitació de la Vila Vella de Sant Joan. | Arnau Urgell
Continua la rehabilitació de la Vila Vella de Sant Joan. Foto: Arnau Urgell

Nova passa en la Llei de barris de Sant Joan. Si això fos Barcelona algú ja s'hauria inventat el lema “Vila Vella posa't guapa” però aquí les coses es fan diferent. Després del Palau de l'Abadia, el Palmàs, la plaça Major i el parc de la Muralla ara ha estat el torn de la renovació integral dels carrers Tints, Vista Alegre i Abats Isalguer. El projecte ha comptat amb un pressupost de poc més de 351.000 euros.

Dissabte se'n va fer l'acte d'inauguració –senzill, segurament pel fet d'estar en plena campanya electoral- però on no va faltar la coca i xocolata amb la qual l'Ajuntament de Sant Joan acostuma a obsequiar els assistents. L'alcalde Ramon Roqué va destacar que a la Vila Vella s'hi està invertint “molts diners en molts projectes importants” per dinamitzar-la tant socialment com econòmicament. “Això té un efecte al conjunt del municipi” va afegir.

Per la aseva banda, Joan Ganyet, director general d'Arquitectura i Paisatge de Política Territorial, va fer un encès elogi del casc històric santjoaní (encès de contingut però de to pla). “És una Vila Vella de primera divisió” va afirmar tot afegint que pel seu departament era un goig poder col·laborar amb el projecte. Ganyet va destacar que mentre es tiren endavant els projectes principals com el Palmàs o el parc de la Muralla s'estan rehabilitant una vintena de façanes un fet que mostra que els privats també col·laboren en rentar la cara al barri.