Ensenyament habilita aules als passadissos del CEIP Pirineu

Els nous espais permetran passar els dos cursos vinents. El PSC alerta que pel curs 2013-2014 “no hi ha marge de maniobra”

Arnau Urgell
02 d'agost del 2011
CEIP Pirineu
CEIP Pirineu | Google Maps
Ensenyament ha habilitat noves aules als passadissos del CEIP Pirineu. Foto: Google Maps

El Departament d'Ensenyament ha habilitat una nova aula al CEIP Pirineu de Campdevànol. L'obra, que també es repetirà l'estiu vinent, permet absorbir el desdoblament de línia previst pels dos cursos vinents. Tanmateix, la situació no està resolta de cara al curs 2013-2014, quan segur que encara no es disposarà de la nova escola a can Ribalaigua. Mentre el PSC va alerta que d'aquí dos anys “no hi haurà marge de maniobra” des l'equip de govern es va culpar l'anterior govern “per no entregar la documentació a temps”.

L'escola va tornar a crispar el ple de Campdevànol que es va celebrar la setmana passada. L'acord del plenari per bonificar les obres d'habilitació d'una nova aula a la planta baixa de l'edifici de la carretera Gombrèn –que ocupa l'espai del què era el passadís- va tornar a enganxar govern i oposició per la gestió del nou CEIP Pirineu.

Des del PSC es va alertar de la situació de col·lapse que es pot viure el curs 2013-2014. “Hi ha risc que no es pugui escolaritzar els nens de Campdevànol” va afirmar la regidora Roser Capdevila. I va lamentar que el govern de CiU hagi “permès” endarrerir un any la construcció del nou centre que no arribarà abans del 2014-2015. “Cal una actitud d'exigència amb Ensenyament per prioritzar l'escola de Campdevànol malgrat les retallades” va afirmar l'exalcaldessa Núria López.

CiU va respondre acusant l'anterior equip de govern de no entregar la documentació a temps com una de les causes per tal que l'escola no entrés al pressupost 2011. La regidora Montse Portabella va garantir que “vetllarien” perquè l'escola fos una realitat el 2014-2015 i buscar solucions alternatives per atendre tota la demanda d'aquí a dos anys. “Hem estat ràpids i avui ja hi ha nova aula mentre que l'any passat no es va enllestir fins a darrera hora” va afirmar la regidora d'Ensenyament.