Un festival de petites estrelles

El Festival de Música de la Vall de Camprodon repeteix l'aposta pels espectacles de qualitat de petit-mig format amb Blaumut, Toti Soler, Cesk Freixas-Miquel Abras i "Sotarrel"

Redacció
30 de juliol del 2013
Presentació del Festival de Música de la Vall de Camprodon
Presentació del Festival de Música de la Vall de Camprodon | FMVC


La proposta emergent dels ja consolidats Blaumut, el talent contrastat i emblemàtic de Toti Soler, l'espectacle multidisciplinari Sotarrel i la unió de Miquel Abras i Cesk Freixas seran els protagonistes de la 14a edició del Festival de Música de la Vall de Camprodon (FMVC). Un certamen que, després de canviar el rumb fa dos anys, manté l'aposta per la qualitat d'espectacles de petit-mitjà format que, "habitualment no es poden veure a la comarca", com assenyala el seu director artístic, Francesc Viladiu.

“Continuem oferint un festival de música moderna i actual amb una programació molt completa”, diu la presidenta de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Ester Noguer, destacant que “s'han mantingut els preus de les entrades”. Unes entrades que ja es poden comprar des d'aquest dilluns a la seu de la Mancomunitat i que també es podran comprar als ajuntaments de Vilallonga de Ter, Llanars, Setcases i Molló (durant la setmana del concert en el seu municipi). També es vendran a taquilla una hora abans de cada concert a un preu de 8 euros i 5 euros per a jubilats, infants i persones en situació d'atur que ho puguin acreditar.

El festival va viure un primer aperitiu el cap de setmana passat amb les veus del quartet vocal Mèlt oferint petits tastets als quatre municipis del festival. Tanmateix, el certamen començarà amb tots els ets i uts el proper diumenge 11 d'agost a Vilallonga de Ter on actuarà el grup que, en principi, és el principal cap de cartell. Es tracta dels Blaumut que amb la seva cançó de xiulets s'han donat a conèixer al gran públic. “És una proposta emergent i un grup ja consolidat”, recorda el director artístic del FMVC, Francesc Viladiu, “aquest any estan actuant a la majoria de festivals del territori i tenim la sort que seran a Vilallonga”. La banda combina pop, folk, cançó d'autor i formació clàssica amb lletres que descriuen imatges, paisatges i sensacions.
 
El dissabte 17 d'agost la sala de ball de Llanars acollirà “una proposta autòctona, del territori, i multidisciplinària”. Es tracta de l'espectacle Sotarrel , dirigit per Joan Carles Martínez, afincat a Llanars, que s'acompanya de grans artistes, com Mirna Vilasís o Pep Coca per oferir un espectacle inspirat a les muntanyes de Feitús i que es va estrenar al Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau . Combina música, dansa, poesia i imatge buscant un llenguatge tradicional i alhora modern.

L'església de Setcases serà l'espai que acollirà el diumenge 18 de novembre el talent contrastat d'un músic emblemàtic com és Toti Soler. Guitarra catalana és un recital on el músic mostra una selecció dels millors temes que ha escrit durant els més de quaranta-cinc anys de dedicació a la guitarra i a la composició, amb les diferents influències que l'han acompanyat: clàssic, folk, jazz, flamenc, guitarra sud-americana i músiques orientals.

El festival el tancarà Cançons de nosaltres i el món , un projecte conjunt dels cantautors Miquel Abras i Cesk Freixas, el diumenge 25 d'agost a la sala de ball de Molló. “Són dos artistes molt diferents que interpreten les seves cançons i altres que els han inspirat”, diu Viladiu, “l'espectacle està tenint molt èxit i acceptació”. Els dos cantautors, que enguany han actuat per separat a Campdevànol, expliquen històries sinceres i properes, s'acompanyen únicament de les seves veus i guitarres per oferir l'essència de les cançons.

Presentació del Festival de Música de la Vall de Camprodon. Foto: FMVC

Programa del Festival de Música de la Vall de Camprodon 2013
Diumenge 11 d'agost
Concert de Blaumut. Sala Cooperativa de Vilallonga de Ter (19:00)

Dissabte 17 d'agost
Espectacle “Sotarrel”, creat per Joan Carles Martínez. Sala de ball de Llanars (19:00)

Diumenge 18 d'agost
“Guitarra catalana” amb Toti Soler. Església de Sant Miquel de Setcases (19:00)

Diumenge 25 d'agost
“Cançons de nosaltres” amb Cesk Freixas i Miquel Abras. Sala de ball de Molló (19:00)

Galeries de fotos

Festival de la Val de Camprodon 2012

Concert de Mazoni a Vilallonga de Ter (FMVC)

Festival de la Vall de Camprodon 2011

Concert de Folkinkats (Xevi Mas)

Névoa i Vicenç Solsona (FMVC) 

Anna Roig i L’ombre de ton chien (FMVC)

Concert de Roger Mas (Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque)

Concert d'Els d'en Samarra i Mercadante/Battaglia (FMVC)


Festival Vall de Camprodon 2010

Concert de la Vella Dixieland (Arnau Urgell)

Concert de la Coral Càrmina (Arnau Urgell)

Concert de Carme Canela (Marcel Urgell)
 

La música «a cappella» va ser l'aperitiu del certamen. Foto: FMVC