El PP es planteja fer un acte a Ripoll per contraprogramar la Via Catalana

Alicia Sánchez-Camacho assegura que busquen un "indret històric" per reivindicar "els milers de catalans espanyols" contraris al procés sobiranista

Bernat Ferrer/Arnau Urgell
03 de setembre del 2013
Alicia Sánchez-Camacho
Alicia Sánchez-Camacho | PPC
Alicia Sánchez-Camacho Foto: PPC

El Partit Popular Català (PPC) es planteja la possibilitat de contraprogramar la Via Catalana amb un acte propi a Ripoll. La capital del Ripollès no és l'única possibilitat que estudia el partit ja que hores d'ara tenen sobre la taula altres "escenaris històrics de Catalunya" com per exemple Poblet. Els populars volen, amb aquest acte reivindicar "que aquí hi ha milers de catalans espanyols i que estem en contra del procés que està impulsant el Govern".

Preguntada per Nació Digital, la presidenta de la formació, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat que aquest acte serviria per fer-hi "una declaració institucional a favor del diàleg, la pluralitat i la convivència", i que així es traslladaria "un missatge de pluralitat i d'unitat". Tot i que encara s'està perfilant, els populars estarien pensant un acte exclusivament de partit, tancat al públic en general. A l'acte hi participaria la cúpula del partit, diputats, alcaldes i regidors, segons que ha explicat la líder popular.

Es dóna la coincidència que Artur Mas té previst assistir a la commemoració de l'Onze de Setembre que es farà a Ripoll aquell dia a les 8 del vespre, just després d'haver rebut els promotors de la Via Catalana. Si el PPC escollís finalment la capital del Ripollès, per al seu acte, Mas i Sánchez-Camacho podrien acabar-se compartint escenari (per bé que a hores diferents) en un dia tan assenyalat en el calendari polític català.

Més informació a Nació Digital