L'Ajuntament de Ripoll veu quasi impossible l'acte del PP per la Diada

La regidora de Seguretat recorda que el programa d'activitats de l'Onze de Setembre està molt ple | El PP del Ripollès assenyala que no hi ha res decidit

Arnau Urgell
04 de setembre del 2013
Sánchez-Camacho va anunciar que estudien fer un acte a Ripoll
Sánchez-Camacho va anunciar que estudien fer un acte a Ripoll | PPC
Alicia Sánchez-Camacho va anunciar ahir que estudien fer un acte a Ripoll Foto: PPC

El Partit Popular va anunciar ahir la possibilitat de contraprogramar la Via Catalana amb un acte propi en un “indret històric” com Ripoll o Poblet. Una idea llançada a pregunta de Nació Digital i que des del consistori ripollès no es veu amb bons ulls. De fet, la regidora de Convivència i Seguretat pràcticament ho considera impossible perquè el programa d'activitats en motiu de l'Onze de Setembre està molt ple.

Dolors Vilalta, quarta tinent d'alcalde de Ripoll, ha explicat a ElRipollès.info que hores d'ara no tenen cap constància oficial d'un possible acte dels populars. “Ens en vam assabentar ahir a través de la premsa” ha assenyalat tot recordant que aquest o qualsevol altre acte requereix autorització municipal.

Més enllà de motius ideològics, des de l'Ajuntament de Ripoll entenen que l'esplanada del Monestir –lloc on s'acostumen a realitzar aquest tipus d'actes polítics com el que proposa el PP- serà l'escenari de moltes activitats des de primera hora del matí. De fet, el programa començarà a les 10 del matí amb un esmorzar popular, la col·locació d'una estelada, una audició de sardanes i el comiat dels més de cinc-cents ripollesos que participaran a la Via Catalana. Tanmateix, el plat fort serà enguany la presència d'Artur Mas a un acte institucional que s'ha traslladat a les vuit del vespre per no coincidir amb la cadena humana independentista. En aquest context Vilalta ha explicat que “no creu que es pugui encabir” l'acte proposat per Alicia Sánchez-Camacho.

Des del PP del Ripollès s'ha volgut treure importància a la postura del consistori ripollès. “És una idea al vol que encara no s'ha concretat”, explica Pau Romero, membre de la junta directiva del partit a les comarques gironines. En aquest sentit ha explicat que ahir mateix li van comunicar que es volia organitzar un acte i que un dels emplaçaments podia ser Ripoll. “Està clar que farem un acte propi però el lloc no està definit” ha afegit.

Tampoc des del Monestir de Poblet veuen amb massa bons ulls acollir un acte d'aquesta tipologia. El pare Josep Alegre, abat del recinte, ha assegurat que són "una comunitat monàstica amb missió espiritual i que no entra en la dimensió política". "Els polítics ja tenen els seus espais" ha declarat a LaConcaDiari.cat.