La Portalada, vista pels ripollesos

El simposi internacional sobre la “bíblia de pedra” de Ripoll es promociona a la xarxa amb converses entre ciutadans de la vila

Redacció
12 d'octubre del 2013
Vídeo Portalada
Vídeo Portalada


La portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll és un element de referència pels veïns del vila. Amb aquesta premissa, el simposi internacional sobre "la bíblia de pedra", que se celebrarà del 16 al 19 d'octubre, es promociona a la xarxa amb tres vídeos de converses entre ciutadans.

A les càpsules de vídeo –que s'aniran difonent els propers dies- hi han participat veïns prou coneguts com Fran Barroso, president de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès i gerent de La Taverneta; Marc Agud, vicepresident de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès i cuiner del Crocus; Jordi Remolins, mecànic de bicicletes i col·laborador a alguns mitjans de comunicació, Eva Capdevila, dependenta de la botiga Kiko's; Carme Font, presidenta del Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll i Montse Gómez, responsable comercial. Els participants s'han ajuntat per parelles i han conversat sobre sensacions, records i reflexions que els produeix la portalada romànica.

El Simpòsium Internacional “La portalada de Ripoll: creació, conservació i recuperació” se celebrarà entre el 16 i el 19 d'octubre al Monestir i a la sala d'actes Marià Font de la plaça de la Lira. Experts exposaran les darreres investigacions científiques nacionals i internacionals per reflexionar sobre la creació, la conservació, la recuperació d'aquest monument cabdal del romànic europeu, amb l'objectiu d'avançar en un coneixement global que serveixi de marc per a actuacions futures.


Tota la informació del simposi internacional sobre la Portalada