Puríssima amb tres rescats a les muntanyes

Dissabte, dos excursionistes es van perdre quan feien una sortida amb raquetes a Fontalba

Redacció
09 de desembre del 2013
L'allau de visitants pel llarg cap de setmana de la Puríssima ha portat força feina als Bombers de la Generalitat. Durant aquests tres dies han hagut de fer fins a tres serveis a les muntanyes de la comarca. El darrer va ser dissabte al vespre quan dos excursionistes que feien una sortida amb raquetes a l'entorn de Fontalba, al terme de Queralbs, van avisar que s'havien perdut.

Fins a tres dotacions dels Bombers van participar en la recerca que es va produir dissabte a partir de les vuit del vespre. Mentre va durar el servei, els excursionistes i els cossos d'emergència van estar en contacte telefònic fins que els van trobar dues hores i mitja després. Posteriorment, els van acompanyar fins on tenien el cotxe.

El mateix dissabte un parapentista es va trencar diverses costelles en aterrar malament a Ogassa mentre que divendres el ferit va ser un esquiador de muntanya que va caure al coll de la Marrana. En ambdós casos se'ls va evacuar en helicòpter.

Finalment, aquest divendres es va produir un petit accident relacionat amb la neu a les proximitats de l'estació de Vallter 2000. Una dona va ser envestida per un trineu i, com que es queixava molt, va ser finalment evacuada en una ambulància del SEM cap a l'Hospital de Campdevànol.