Ripoll, terra de diables i dracs amb el relleu generacional assegurat

La colla infantil dels Diables de Ripoll fa la primera aparició pública –a l'espera de la presentació oficial- a la setena Trobada de Dracs i Bestiari de Foc

Els petits diables de Ripoll custiodant el Gall
Els petits diables de Ripoll custiodant el Gall | Arnau Urgell
Redacció
27 d'abril del 2014
Els petits diables de Ripoll custiodant el Gall. Foto: Arnau Urgell

Els Diables de Ripoll són una de les entitats de la vila més consolidades. Coincidint amb la Festa Major celebraran el desè aniversari i ho faran presentant oficialment la colla infantil. Uns petits diables que ja es van deixar veure aquest dissabte en el marc de la setena Trobada de Dracs i Bestiari de Foc que se se celebra a l'entorn de Sant Jordi a la capital del Ripollès.

L'any passat, coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana, Ripoll va acollir la Mostra Representativa de Bestiari Festiu de Catalunya amb un total de 14 colles. Ara, després d'aquest parèntesi, s'ha recuperat el format de la trobada organitzada pels Diables de Ripoll amb quatre colles convidades i un total de set bèsties de foc. Concretament van ser a la vila el Drac Pito i el Xot dels Diables de Sants, el Drac Ceballot de Montornès del Vallès, el Corb Borni de Llinars del Vallès, el Drac Baluk Astaroth del barri de ca n'Aurell de Terrassa i, com a amfitrions, el Lluert i el Gall de Ripoll.

Totes les bèsties es van plantar a la plaça de l'Ajuntament a partir de les quatre de de la tarda. A quarts de sis van protagonitzar una cercavila que va tenir el punt culminant amb un ball individual a la plaça de Sant Eudald. Posteriorment, ja de nit, van fer una gran encesa de foc. Una de les anècdotes de la cercavila la van protagonitzar un grup d'amics que celebraven un aniversari i que en coincidir amb els dracs van fer córrer el porró que duien amb gran alegria per part dels diables.

Els diables van afegir-se a la festa d'aniversari. Foto: Arnau Urgell

Set bèsties de foc van participar a la trobada. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos

Fotos de la Trobada de Dracs 2014 (Arnau Urgell)

Fotos de la Mostra de Bestiari Festiu 2013: tarda (Joan Parera)

Fotos de la Trobada de Dracs 2012 (Arnau Urgell)

Fotos de la Trobada de Dracs 2011 (Eudald Hueso i Gerard Garcia)

Fotos de la Trobada de Dracs 2010 (Diables de Ripoll i Arnau Urgell)