Els ajuntaments del Ripollès convoquen plens de suport a la consulta

Se celebraran el dilluns 22 a les vuit del vespre, hores després que el president Artur Mas signi el decret de convocatòria

Redacció
19 de setembre del 2014
Bona part dels ajuntaments del Ripollès convocaran plens extraordinaris per mostrar el suport a la convocatòria de la consulta d'independència del 9 de novembre. L'objectiu és que hores després que Artur Mas signi el decret, centenars de consistoris se sumin al bloc favorable a la consulta.

Es tracta d'una iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per posar en valor "la força institucional" del municipalisme. Està previst que els acords es facin arribar a la Generalitat i al Parlament.

En el cas de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser la convocatòria dels plens extraordinaris és pel dilluns 22 de setembre a les vuit del vespre –hora escollida per bona part dels municipis catalans- amb un sol únic punt a l'ordre del dia: "Suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya". En el cas de Campdevànol, en canvi, ho deixen pel dia 25 –després de la Festa Major- aprofitant un ple ordinari mentre Camprodon aprovarà la moció el divendres 26.