L'ACA i Camprodon milloren les lleres dels rius Ter i Ritort

Les actuacions han suposat invertir 14.700 euros

Redacció
13 de gener del 2015
Actualitzat el 15 de gener a les 10:19h
L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de Camprodon han executat un projecte de millora de les lleres dels rius Ter i Ritort al pas pel nucli urbà. Globalment ha suposat invertir-hi un total de 14.700 euros finançats en un 80% per l'administració hidràulica catalana i el 20% pel consistori camprodoní.

Els treballs de manteniment i conservació de lleres han abastat un tram de 100 metres del riu Ter, aigües amunt del camí d'en Noc, i 100 metres més del riu Ritort a l'entorn de pont de Freixenet, en ambdós casos a l'interior del nucli urbà.
 
Les tasques d’execució les ha desenvolupat Forestal Catalana SA, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquest sentit, els treballs que s’han fet han consistit en la tala i retirada d’arbres morts i caiguts, i l’aclarida selectiva d’arbres i de rebrots.
 
Un cop finalitzades les actuacions, segons l'administració hidràulica, el trams urbans dels rius gaudiran d’una major capacitat de desguàs, reduint així el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades de cabal provocades per avingudes, així com d’un major potencial ambiental.
 
Actuacions en lleres en zona urbana
 
Aquesta actuació s’emmarca dins la convocatòria de subvencions per actuacions de conservació i manteniment de lleres en zona urbana en l’àmbit de les conques internes catalanes, endegada per l’ACA a finals de l’abril d’enguany. La convocatòria de subvencions contempla un import total de 375.000 euros,  dels quals l’ACA aportarà 300.000 (80%) i els ajuntaments els 75.000 euros (20%) restants.