Comencen els treballs de restauració de la portalada de Ripoll

L'obra estarà enllestida per Nadal i consistirà en netejar i retirar part de la resina aplicada el 1964 que ha enfosquit el monument pel pas del temps

Redacció
20 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:08h
Portalada de Ripoll.
Portalada de Ripoll. | Adrià Costa
Equipats amb pinzells, aspiradors i també un làser, els especialistes encarregats de restaurar la portalada del Monestir de Ripoll ja han començat a treballar. Els restauradors treballen des d'una bastida fent una feina molt minuciosa, que ha de permetre recuperar el to original de la pedra. També està previst que es puguin apreciar les restes de policromia del monument que s'han conservat durant tots aquests segles i que es concentren sobretot a la part superior.

Els treballs, que es preveu que estiguin acabats abans de Nadal, consistiran en netejar i retirar part de les resina sintètica que es va aplicar l'any 1964 per frenar la degradació del monument i que ara, amb el pas del temps, s'han deteriorat i han enfosquit el conjunt de la peça.

Aquesta actuació, dirigida pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), es basa en l'estudi previ i detallat que s'ha fet durant anys d'aquesta joia de l'art romànic català que data del segle XII.
 

Foto: Adrià Costa