Finalitza la senyalització de la xarxa Itinerànnia

Redacció
09 de desembre del 2008
 
Turisme Garrotxa, el Consorci Ripollès Desenvolupament i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà treballen per donar a conèixer aquesta xarxa de senders que, segons la seva coordinadora, Adriana Ramon, 'és innovadora perquè està pensada com una xarxa de carreteres'. Segons ha explicat Ramon, 'permet a l’usuari arribar a qualsevol punt del territori des de qualsevol lloc i afavoreix la connectivitat entre molts destins'.

Després de la presentació d'Itinerànnia, que ha presidit el Secretari General de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero i que ha comptat amb una degustació de la gastronomia de les tres comarques a càrrec de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès, la Cuina Volcànica de la Garrotxa i La cuina del Vent de l'Empordà

També s'està treballant en la seva comercialització. “Estudis de mercat ens han constatat que l'Estat francès, Alemanya i Anglaterra són clients molt importants. Per això, entrarem en contacte amb touroperadors d'aquests països per oferir-los productes sobre la xarxa de senders”.

Itinerànnia ofereix 2.500 quilòmetres de camins perfectament senyalitzats a través de 108 poblacions de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà. 325 hotels i pensions, 299 allotjaments rurals, 63 càmpings, 8 albergs, restaurants, guies de natura i activitats complementàries es poden beneficiar d'aquesta xarxa que ha recuperat camins històrics posant en valor el paisatge, la cultura i la gastronomia del territori.