La ruta transfronterera de l’Abat Oliba travessarà tot el Ripollès

El trajecte, de caire turístic i cultural, anirà des de Montserrat fins a Sant Miquel de Cuixà.

El Ripollès.info
31 de juliol del 2009
Ruta transfronterera Abat Oliba
Ruta transfronterera Abat Oliba | Consorci Desenvolupament Ripollès



Aquest dimarts va tenir lloc al Consorci Ripollès Desenvolupament la presentació del projecte transfronterer Abat Oliba, Fundador d'Europa (foto).  A l'acte hi van ser presents Mª Carme Freixa, vice-presidenta del Consorci Ripollès Desenvolupament, i representants de la Direcció General de Turisme; i de la banda francesa, Olivier Poisson, president de l'Associació Cultural de Sant Miquel de Cuixa, i Jordi Taurinya, i Jerome Parrilla, entre d'altres.

L'objectiu del projecte es consolidar una ruta turística i cultural des de Montserrat fins a Sant Miquel de Cuixà. La via es nodrirà amb diferents punts de visita al llarg del trajecte. Entre les principals actuacions del projecte s'hi contemplen actuacions d'adequació i accessibilitat d'equipaments a diferents punts de la ruta, i la seva posterior adequació interpretativa, senyalització i una important campanya de comunicació conjunta d'ambdós costats de la frontera.

Aquest dimarts va tenir lloc el tret de sortida d'aquest projecte, gràcies a la reunió de treball mantinguda amb representants de les diferents institucions que participen al projecte (foto, a sota). Aquesta va permetre establir el calendari i la metodologia de treball per poder complir amb els objectius marcats, per tal que la ruta esdevingui una realitat abans del setembre de 2011.

El Consorci Ripollès Desenvolupament, com a cap de fila, ha estat treballant aquest projecte conjuntament amb la Direcció general de turisme de la Generalitat de Catalunya, el Consell General dels Pirineus Orientals i l'Associació de Sant Miquel de Cuixà.

La part corresponent al Consorci Ripollès Desenvolupament com a cap de fila del projecte es de 511.860€. La part catalana representa gairebé representa un 70% del projecte, mentre el 30% restant es reparteix entre l'Associació de Sant Miquel de Cuixà i el Consell General dels Pirineus Orientals.