Joan Puigcercós, primer presidenciable ripollès

Quico Sallés
17 d'octubre del 2009
Joan Puigcercós
Joan Puigcercós | Adrià Costa

Joan Puigcercós ha fet un discurs a l'esplanada del santuari de Núria. Foto: Adrià Costa

El ripollès Joan Puigcercós ja és oficialment presidenciable al a Generalitat. La seva candidatura ha estat ratificada amb 145 vots a favor i 9 abstencions en un consell nacional extraordinari celebrat aquest matí a Núria. Posteriorment s'ha realitzat un acte polític a l'esplanada del santuari.

Després d’un veritable panegíric de benvinguda dedicat al líder per part de l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà,  el president d’Esquerra ha pronunciat un discurs davant 500 militans a dos mil metres d’alçada i a 4 graus de temperatura, en el que ha ensenyat les taules de la llei de la seva campanya electoral. El primer manament: dret a decidir sobre totes les coses. Josep-Lluís Carod- Rovira escoltava, i ha marxat. El relleu, deien històrics militants, era necessari.

- Més informació a NacióDigital.cat
- Galeria de fotos del consell nacional d'Esquerra (Adrià Costa)
- Discurs de Joan Puigcercós


L'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, ha glossat la figura del president dels republicans, Foto: Adrià Costa


Puigcercós votant la seva candidatura al consell nacional de Núria.Foto: Adrià Costa


Butlleta per elegir Puigcercós com a presidenciable. Foto: Adrià Costa

09:00 ERC entronitzarà Puigcercós com a candidat a president amb el dret a decidir com objectiu
Redefinició de l’estratègia, explicar bé la pluja fina i dret a decidir. Aquesta és la terna que guiarà l’entronització aquest dissabte Joan Puigcercós com a candidat a la presidència de la Generalitat. D’aquí a unes hores el consell nacional reunit a la Vall de Núria, ratificarà Puigcercós com a candidat. Una proclamació que culminarà  diumenge amb una ascensió al cim del Puigmal.
 
La tradició del muntanyisme encara rau en l’atmosfera política catalana. Joan Ridao, secretari general d’ERC, ho deixava entreveure divendres en l’obertura del consell. “No hem explicat bé portar el peix gros a les nostres aigües” va dir en clara referència a la massa electoral del PSC. Lògic, els del PSC no aclamen els seus líders ni a la muntanya ni en un santuari.
 
Muntanyisme i poètica, amb trets de catolicisme de minyó escolta, aquest és l'ambient a Núria. Puigcercós ens ho advertia a primera hora del matí en una conversa informal amb periodistes. “Avui faré un discurs poètic i , demà, Puigmal”, ha advertit.  A dos quarts d’onze, consell nacional, les cares són de fred. Deu del matí i dos graus positius al Santuari. Tothom vol saludar al líder.

- Programa complet del cap de setmana republicà a Núria
- Nota de premsa d'ERC Ripollès
- Anotació al bloc de Carles Bassagana, president d'ERC Ripollès