La Policia Local situa un radar «informatiu» a la sortida nord-est de Ripoll

Els agents aturen però no sancionen els cotxes que excedeixen la velocitat màxima

Redacció
13 de novembre del 2009
Radar mòbil
Radar mòbil

La Policia Local de Ripoll amb el radar a la ronda mas d'en Bosch.

La instal·lació els darrers dies d'un radar mòbil a la ronda mas d'en Bosch de Ripoll ha encès les alarmes d'alguns conductors. El cap de la Policia Local de Ripoll, Xavier Santajuliana, ha explicat a ElRipollès.info que la seva funció és “purament informativa” ja que no se sanciona als cotxes que excedeixen la velocitat permesa.

Segons Santajuliana s'ha triat aquest punt ja que hi ha molts conductors que no respecten la limitació de velocitat de 40 km/h vigent a aquest punt a causa de les obres del nou pavelló. Tot i això ha recordat que hi ha fins a tres senyals que adverteixen del perill del tram (el limitador de velocitat, el d'estretament de la calçada i el que marca les obres).

La necessitat de fer una campanya “informativa” en forma de radar es justifica segons Santajuliana pel fet que bona part dels conductors estaven acostumats a circular per aquesta via a una velocitat superior abans de les obres. Així mateix ha explicat que estudien al conjunt del municipi on és més necessari realitzar campanyes puntuals com les de la ronda Mas d'en Bosch. Tot i això ha advertit que en el casc urbà la instal·lació de radars mòbil és tècnicament més dificil.